Ευτελής κολακεία

Πως οι δηλώσεις ενός υπουργού γίνονται ευτελής κολακεία στον πρωθυπουργό του επιτελικού κράτους, με σκοπό τι άλλο... την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Εθνικού ευεργέτη αυτής της χώρας στην Δημόσια Υγεία   

ek mitkil 1

Μετά το άρθρο του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», αναφορικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊου στην χώρα μας από το Υπουργείο Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας συνέχισε με συνέντευξη του στην Real News, και σήμερα τα διθυραμβικά σχόλια για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το έργο που έχει επιτελέσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ χάρη στον Πρωθυπουργό το Εθνικό σύστημα Υγείας θα κατέρρευσε.

Συγκεκριμένα, ο Β. Κικίλιας αναφέρεται  στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνοντας πως «νωρίτερα από οποιονδήποτε άλλο ηγέτη, αποδέχθηκε και ενσωμάτωσε στην πολιτική μας τα απαιτούμενα μέτρα, θέτοντας ως κορυφαία την αξία της ανθρώπινης ζωής, χωρίς να υπολογίσει κανένα άλλο κόστος. Η ζωή είναι προϋπόθεση όλων των αξιών», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Όσο αφορά την συνταγή της επιτυχίας για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού είπε:

«Κάθε φορά που ερωτώμαι πού οφείλεται η επιτυχημένη αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της πανδημίας στην Ελλάδα, απαντώ, χωρίς δισταγμό, πρωταρχικά στους αγίους της διπλανής πόρτας: στους εξαιρετικούς επαγγελματίες του ΕΣΥ -ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό- στο ΕΚΑΒ και, φυσικά, στους επιστήμονες του ΕΟΔΥ, οι οποίοι εντόπισαν το πρώτο κρούσμα και όλη αυτή την περίοδο, με ενδελεχή ιχνηλάτηση και με την πολύτιμη αρωγή της Πολιτικής Προστασίας, κατάφεραν να περιορίσουν τη διασπορά του ιού»

 Φυσικά, αποδίδουμε τα εύσημα και στην ελληνική κοινωνία που εμπιστεύθηκε το σχέδιό μας, τήρησε τα μέτρα και στήριξε την προσπάθειά μας.»

Eδώ ανοίγοντας μια μικρή παρένθεση, η εμπιστοσύνη που έδειξε η κοινωνία στην κυβέρνηση δεν ήταν σίγουρα έργο του Υπουργείου, αλλά της επιστημονικής κοινότητας  που μέσα σε λίγο διάστημα ξεχάστηκε και τους αδειάσατε. Άφαντος σαν υπουργός στις ενημερώσεις για τον κορονοϊο μην τυχόν και κάτσει καμιά στραβή και αναλάβετε την πολιτική ευθύνη. Όσο για  τους «ήρωες γιατρούς» και τα χειροκροτήματα, η κυβέρνηση  τους έχει  αφήσει με τις υποσχέσεις για κάλυψη θέσεων στα δημόσια νοσοκομεία και στις περισσότερες περιπτώσεις απλήρωτους. Να μην ξεχάσουμε δε και στην όποια μορφή διαμαρτυρίας το επιτελικό κράτος στέλνει τα ΜΑΤ.

Στην συνέχεια  Β. Κικίλιας κάνει αναφορά για την ενίσχυση στα δημόσια νοσοκομεία λέγοντας:  «Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο κορονοϊός βρίσκεται ακόμα ανάμεσά μας και στο υπουργείο Υγείας, συνεχίζουμε να λειτουργούμε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, για να επιτύχουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας, με παράλληλη διασφάλιση του διεθνούς υγειονομικού πλεονεκτήματος που κατακτήσαμε, αναδιοργανώσαμε και ενδυναμώσαμε το ΕΣΥ στα νησιά μας και τις τουριστικές περιοχές,  και προσθέτει: «Το σχέδιο υγειονομικής θωράκισης των νησιών που παρουσίασα πριν από λίγες ημέρες, βασίζεται στην ενίσχυση των δομών υγείας με επιπλέον προσωπικό, με μέσα ατομικής προστασίας, testing και με την ανάπτυξη ενός νέου ισχυρού συστήματος διακομιδών, εναέριων και πλωτών. Πρόκειται για έναν “ακτινωτό σχεδιασμό συνεργασίας, στήριξης και διασύνδεσης των μεγάλων νοσοκομείων αναφοράς της ενδοχώρας με τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών. Θυμίζω την επιτυχημένη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ένα τεράστιο επίτευγμα για τη Δημόσια Υγεία, την υγεία των παιδιών μας.

θα ήθελα να επισημάνω ότι στην περίοδο της πανδημίας αποδεικνύεται περίτρανα ότι πολιτική δεν είναι η επικοινωνία και οι μεγαλοστομίες, αλλά τα μετρήσιμα αποτελέσματα και η ουσία σε ζωτικά θέματα που αφορούν τους συμπολίτες μας. Σε δέκα ημέρες, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κλείνει έναν χρόνο ζωής. Εκτός από την αντιμετώπιση της πανδημίας, θεωρώ ότι ως ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχουμε συντελέσει στο να μειωθούν προβλήματα και να αμβλυνθούν οι ανισότητες.»

Εδώ ανοίγουμε δεύτερη και τελευταία παρένθεση, μέσα σε ένα χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και ο ίδιος ο υπουργός κατάφερε να φτάσει σε σημείο η Δημόσια Υγεία να είναι αγαθό για ”άριστους”, παιδιά με καρδιοπάθεια να χαροπαλεύουν με την αγωνία πότε θα επαναλειτουργήσει το Παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο «Αγία Σοφία», χιλιάδες γονείς να τρενάρουν κάθε μέρα στα social media την αγωνία τους και εσείς να μην τους ακούτε, και το νοσηλευτικό-ιατρικό προσωπικό από ήρωες να τους έχετε καταντήσει «είλωτες» για μικροπολιτικά παιχνίδια. 

Ιδού ένα παράδειγμα ακόμα και σήμερα:

Mάλιστα, ακόμα και σήμερα, ο Σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η Αγία Σοφία» προχώρησε σε μία σκληρή καταγγελία, με αφορμή την αντιμετώπιση της οικογένειας ενός κοριτσιού που έπρεπε άμεσα να υποβληθεί σε επέμβαση. Η υπόθεση της μικρής είχε φιλοξενηθεί σε ορισμένα τίμια ΜΜΕ (όχι από αυτά που πήραν τα 20 εκ. ευρώ για να σιωπούν) με σκοπό να προκαλέσει την “παρέμβαση Κικίλια” προκειμένου να γίνει άμεσα το χειρουργείο που χρειαζόταν το παιδί.

Ωστόσο η  καταγγελία του Συλλόγου έρχεται να αποκαλύψει την αντιμετώπιση του ΕΣΥ που δήθεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να μετασχηματίσει και σε ΝΕΣΥ (Νέο ΕΣΥ)

Καλή η κολακεία κ. Κικίλια, αλλά βγήκε ο Ιούνιος… και τριανταριζει ο μήνας και συ κολλημένος στο αφήγημα του Μωυσή!

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…