Newsroom

Newsroom

Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά Γιούνκερ

Πυρ ομαδόν εξαπέλυσε η ομάδα ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του προέδρου της κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ κάνοντας λόγο για “ωμή…

eyrovoyli

Πυρ ομαδόν εξαπέλυσε η ομάδα ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του προέδρου της κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ κάνοντας λόγο για “ωμή παρέμβαση” στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας.
Αφορμή η επίκληση του ευρωπαίου αξιωματούχου προς τους Έλληνες πολίτες “να αποφύγουν λανθασμένες εκλογικές επιλογές”.
Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα επισημαίνουν ότι “οι συγκεκριμένες δηλώσεις δεν συνάδουν ούτε με το πολιτικό ήθος που επαγγέλλεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε φυσικά με τις αρχές της λαϊκής κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας των εθνικών Κοινοβουλίων, τις οποίες υποτίθεται ότι εγγυάται και προστατεύει. Αν είχε προσπαθήσει να ψελλίσει έστω και τα μισά ο κ. Γιούνκερ για τις αντίστοιχες διαδικασίες στη Γαλλία ή τη Γερμανία, δε θα μπορούσε πλέον να σταθεί στη θέση του”.
Η τοποθέτηση αυτή Γιούνκερ είναι ένα μόνο επεισόδιο από τα πολλά, που σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα από Ευρωπαίους αξιωματούχους, που ξεπερνώντας κάθε θεσμικό όριο αν μη τι άλλο παρεμβαίνουν ωμά στα εσωτερικά της χώρας. Δείγμα σίγουρα της ανησυχίας τους, μιας και οι πολιτικοί τους εταίροι στην Αθήνα, βλέπουν την πορεία που ακολουθούν οι επιλογές των ψηφοφόρων να στρέφονται ενάντια στις δικές τους.  

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…