Το Ευρωκοινοβούλιο απαντά στον Μητσοτάκη με χάρτη βασισμένο στην κατάταξη των RSF: «Προβληματική η Ελλάδα»

Η μεθοδολογία που «αμφισβητεί» ο Μητσοτάκης, φαίνεται να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Χωρίς τίτλο

Μια ημέρα μετά την απαράδεκτη στάση του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, όπου ερωτώμενος σχετικά με το επίπεδο ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, και τη χαμηλή κατάταξη της χώρας στη σχετική κατάταξη των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (RSF), το ευρωκοινοβούλιο επισήμως «αδειάζει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη δημοσιεύοντας infographics που χρησιμοποιούν ως πηγή την έρευνα των RSF.

Τι κι αν η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιχειρούν να υποβαθμίσουν την αξιοπιστία των RSF, μιλώντας για «κάποια γαλλική ΜΚΟ», ενώ αμφισβητούν ρητά τη μεθοδολογία του παγκόσμιου οργανισμού. Άλλωστε ακριβώς αυτό έκανε ο πρωθυπουργός μόλις χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Georgetown University όπου ερωτήθηκε για το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΗΠΑ: Προκλητικά ψέματα Μητσοτάκη σε ερώτηση για τη δημοσιογραφία – «Μας κάνει καλύτερους» (video)

Σήμερα λοιπόν, αδιαφορώντας πλήρως για τις «διαφωνίες» του Κ. Μητστοτάκη περί… μεθοδολογίας των RSF, το Ευρωκοινοβούλιο δημοσίευσε σειρά infographics για την ελευθερία του Τύπου στην ΕΕ, βασισμένο στα ευρήματα των RSF, με αποτέλεσμα η εικόνα να μην είναι καθόλου καλή για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στον επίσημο λογαριασμό του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο twitter, αναρτήθηκε χάρτης της ΕΕ με τις χώρες χρωματισμένες με τρία χρώματα: Πράσινο, Κίτρινο και Κόκκινο. Η «κόκκινη» Ελλάδα, όπως είναι λογικό, είναι μια από τις ελάχιστες «προβληματικές» χώρες της ΕΕ.

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα όμως αν κανείς πατήσει το link ώστε να δει και τα υπόλοιπα infographics που ετοίμασε το Ευρωκοινοβούλιο για το μεγάλο θέμα της ελευθερίας του Τύπου.

Στην αναλυτική βαθμολογία η Ελλάδα φιγουράρει στην τελευταία θέση των χωρών της ΕΕ, ενώ το άρθρο του ευρωκοινοβουλίου αναφέρει: «Μετά από πολλά χρόνια που βρισκόταν στην τελευταία θέση των χωρών της ΕΕ, η Βουλγαρία ανέβηκε 21 θέσεις, φτάνοντας την 91η το 2021, χάρη στην κυβερνητική αλλαγή και με την ελπίδα της βελτίωσης. Η Ελλάδα είναι τώρα στην τελευταία θέση, με τους δημοσιογράφους να εμποδίζονται συστηματικά από την κάλυψη θεμάτων από το προσφυγικό μέχρι τον Covid-19».

Το τελευταίο «χτύπημα» έρχεται στις… υποσημειώσεις του άρθρου, αφού παρατίθεται link για τη μεθοδολογία της κατάρτισης της λίστας των RSF. Πρόκειται βέβαια για τη μεθοδολογία που μόλις χθες αμφισβήτησε δημοσίως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στη σχετική ερώτηση δημοσιογράφου που είχε φροντίσει να τον προειδοποιήσει ότι ο οργανισμός που φτιάχνει τη λίστα, χαίρει της εμπιστοσύνης των δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο…

 

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

εκβιαστες1

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες με τους αστυνομικούς τη στιγμή που εντοπίζουν μέρος των χρημάτων που…

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΕΣ 2

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

Ένα σύντομο, συγκλονιστικό μήνυμα για την Παλαιστίνη μοιράστηκαν χθες με χιλιάδες ανθρώπους οι Σκιαδαρέσες, στη…