Το Ευρωκοινοβούλιο αφαίρεσε τη χθεσινή αναφορά στην έκθεση των RSF για την Ελευθερία του Τύπου

Υπήρξαν πράγματι πιέσεις;

d

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι η επίσημη σελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και ο λογαριασμός του στο Twitter κατέβασαν, όπως όλα δείχνουν, το εκτενές άρθρο και τα σχετικά infographics που δημοσίευσαν χθες, βασισμένο στα στοιχεία της Παγκόσμιας Κατάταξης για την Ελευθερία του Τύπου.

Το Ευκοινοβούλιο εξαφάνισε τα infographics που έδειχναν και με σχηματικό τρόπο το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει «κοκκινήσει» και πλέον θεωρείται ως «προβληματική χώρα» σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου, αλλά και το ότι πλέον βρίσκεται μακράν χαμηλότερα από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ, αφού η Βουλγαρία, που κατείχε την τελευταία θέση μέχρι και πέρσι, κατάφερε να κάνει ένα «άλμα» αρκετών θέσεων τον τελευταίο χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΗΠΑ: Προκλητικά ψέματα Μητσοτάκη σε ερώτηση για τη δημοσιογραφία – «Μας κάνει καλύτερους» (video)

Όπως είχαμε αναφέρει και σε σχετικό άρθρο, μόλις μια ημέρα μετά την απαράδεκτη στάση του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, όπου ερωτώμενος σχετικά με το επίπεδο ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, και τη χαμηλή κατάταξη της χώρας στη σχετική κατάταξη των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (RSF), το ευρωκοινοβούλιο επισήμως «άδειασε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη δημοσιεύοντας infographics που χρησιμοποιούν ως πηγή την έρευνα των RSF.

Μάλιστα, στο άρθρο αναφερόταν ρητά το ζήτημα της ανατροπής στους «ουραγούς» της ΕΕ. «Στην αναλυτική βαθμολογία η Ελλάδα φιγουράρει στην τελευταία θέση των χωρών της ΕΕ, ενώ το άρθρο του ευρωκοινοβουλίου αναφέρει: «Μετά από πολλά χρόνια που βρισκόταν στην τελευταία θέση των χωρών της ΕΕ, η Βουλγαρία ανέβηκε 21 θέσεις, φτάνοντας την 91η το 2021, χάρη στην κυβερνητική αλλαγή και με την ελπίδα της βελτίωσης. Η Ελλάδα είναι τώρα στην τελευταία θέση, με τους δημοσιογράφους να εμποδίζονται συστηματικά από την κάλυψη θεμάτων από το προσφυγικό μέχρι τον Covid-19», αναφερόταν συγκεκριμένα.

Ωστόσο, όλα αυτά άλλαξαν σήμερα, αφού το Ευρωκοινοβούλιο κατέβασε ξαφνικά όλες τις σχετικές αναρτήσεις τόσο από τα social media, όσο και από την ίδια την ιστοσελίδα του, όπως άλλωστε αποδεικνύουν και τα παρακάτω screenshots.

Να σημειωθεί ότι το koutipandoras.gr και το Documento έχουν απευθύνει ερώτημα στην υπηρεσία Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στην απόσυρση του άρθρου και των αναρτήσεων και φυσικά θα δημοσιεύσουν άμεσα την απάντηση εάν υπάρξει.

Παράλληλα, να σημειωθεί ότι σε σχετική ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Νίκος Σβέρκος κάνει λόγο για ύπαρξη φημών περί «ενόχλησης και παρέμβασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καθώς και της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…