Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για Ουκρανία: «Δεν πρέπει να ξεκινήσει ένας νέος ψυχρός πόλεμος»

«Δεν πρέπει να ξεκινήσει ένας νέος ψυχρός πόλεμος" , τονίστηκε στην εκδήλωση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ "Εισβολή σην Ουκρανία-Πόλεμος στην Ευρώπη"  

1000 22

«Δεν πρέπει να ξεκινήσει ένας νέος ψυχρός πόλεμος και πρέπει να απομονωθούν οι δυνάμεις που οχυρώνονται πίσω από τέτοιου είδους αφηγήματα», ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση που διοργάνωσαν χτες στο Στρασβούργο για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και εξέφρασαν την προσδοκία «να επέλθει σύντομα κατάπαυση του πυρός και να τελειώσει ο Γολγοθάς του ουκρανικού λαού»..

Η εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν οι ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Κώστας Αρβανίτης και Πέτρος Κόκκαλης επικεντρώθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-The Left, στην αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Δύσης εν γένει, στον αντίκτυπο του πολέμου γεωπολιτικά, αλλά και στους τομείς της ακρίβειας, της ενέργειας, του κράτους – δικαίου και του προσφυγικού.

«Ο Πούτιν άνοιξε την πόρτα του φρενοκομείου και τίποτα δεν δικαιολογεί αυτή την εισβολή», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης προσθέτοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος «βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα ευρωπαϊκό Αφγανιστάν» . Ο κ. Παπαδημούλης επέκρινε την ελληνική κυβέρνηση για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία λέγοντας ότι «ήταν λάθος» και έφερε το παράδειγμα της Τουρκίας και του Ισραήλ που «έστειλαν μόνο ανθρωπιστική βοήθεια».

Ο Κώστας Αρβανίτης κάλεσε τον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη να ζητήσει να ισχύσει τώρα για το προσφυγικό στην Ελλάδα ότι ισχύει και για την Πολωνία».

Ο Πέτρος Κόκκαλης αναφέρθηκε στο μέγεθος της ευρωπαϊκής εξάρτησης από τις ρωσικές πηγές ενέργειας λέγοντας ότι «η Ευρώπη δίνει στη Ρωσία περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ την ημέρα για εισαγωγές ορυκτών καυσίμων – αερίου, πετρελαίου και άνθρακα. Αυτό θέτει ένα μείζον ηθικό πρόβλημα, δεν είναι ζήτημα οικονομίας.» Και ζήτησε «να ακολουθήσουμε τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στο εμπάργκο ενεργειακών καυσίμων από τη Ρωσία». Αναφερόμενος στη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για κλιμακωτή απεξάρτηση μας από τα ορυκτά καύσιμα, είπε ότι αυτό σημαίνει «επιτάχυνση στην εξάπλωση των τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας».

Ο κ. Κόκκαλης επέκρινε την ελληνική κυβέρνηση ότι «αποφάσισε να κάνει μία πολύ γρήγορη απολιγνιτοποίηση δίχως τον απαραίτητο σχεδιασμό».
 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…