Ευλογιά των πιθήκων: Στο «Αττικόν» το πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

Ο άνδρας και η σύντροφος του μεταφέρθηκαν την νύχτα, με κάψουλες αρνητικής πίεσης.

1100 df507193 2961 4de0 85cf 95a1588f6317

Λίγο μετά τις 23.00 του Σαββάτου προσγειώθηκε C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, για να παραλάβει τον Βρετανό που διαγνώσθηκε με συμπτώματα που παραπέμπουν στην ευλογιά των πιθήκων, αλλά και την σύντροφο του, που παραμένει ασυμπτωματική. 

Το ιατρικό προσωπικό φόρεσε τις ειδικές στολές και παρέλαβε τους δυο ασθενείς οι οποίοι τοποθετήθηκαν μέσα στις ειδικές αποστειρωμενες κάψουλες μεταφοράς και απομόνωσης «EpiShuttle», που προστατεύουν και το ιατρικό προσωπικό κατά την μεταφορά του ασθενούς. 

Μαζί με τους δυο Βρετανούς έγινε και διακομιδή Καρδιολογικού περιστατικού, που ήταν επείγον να διακομισθεί σε εξειδικευμένο νοσοκομείο των Αθηνών.

Ο ασθενής που παρουσιάζει συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων είναι Ρουμανικής εθνικότητας ο οποίος ζει στην Ελλάδα, ωστόσο το τελευταίο διάστημα διαβιεί στο Λονδίνο. Από το Λονδίνο ήρθε για διακοπές στην Κεφαλονιά, μαζί με τη φίλη του. Η φίλη του είναι ασυμπτωματική, ενώ ο ασθενής έχει σταθερή κατάσταση υγείας. 

Το ζευγάρι έφθασε γύρω στις 02:30-03:00 τη νύχτα στο Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου παρελήφθη από την ομάδα συνεργατών Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων που θα ασχοληθούν με το πρώτο ύποπτο περιστατικό της νόσου που εμφανίστηκε στην Ελλάδα. 

Όπως είπε στον ΑΝΤ1,  ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιανακός, ο 29χρονος ασθενής, που μεταφέρθηκε με την κάψουλα αρνητικής πίεσης, έχει έντονη συμπτωματολογία, έχει έντονα εξανθήματα και νοσηλεύεται στην Μονάδα Αρνητικής Πίεσης. 

Η σύντροφος του είναι ασυμπτωματική και νοσηλεύεται στην Κλινική Λοιμώξεων και επίσης παρακολουθείται από τον Σωτήρη Τσιόδρα και την ομάδα του, σύμφωνα με τον κ. Γιαννακό, ο οποίος σημείωσε πως δεν πρέπει να δημιουργηθεί πανικός στον πληθυσμό. 

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων, που θα επιβεβαιώσουν αν πρόκειται για κρούσμα της ευλογιάς ή για «απλή» ανεμοβλογιά ή για οτιδήποτε άλλο, αναμένεται να βγουν την Δευτέρα.

(Πηγή εικόνας: kefaloniapress.gr)

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…