Newsroom

Newsroom

Ευλογιά των πιθήκων: Ο CDC προτείνει αυτοϊκανοποίηση στα 2 μέτρα και σεξ με ρούχα στα ασυγκράτητα ζευγάρια

Αν και προτείνεται η αποφυγή των ερωτικών πράξεων, αν το ζευγάρι δεν κρατιέται μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες του CDC

FVaV u6WQAQRetr

Νέες οδηγίες σχετικά με την σεξουαλική επαφή για όσους έχουν την ευλογιά των πιθήκων εξέδωσαν το Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ.

Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες οδηγίες του CDC, επί της αρχής προτείνεται η αποφυγή των ερωτικών πράξεων, αν ένας εκ των δυο παρτενέρ νοσεί.

Παρόλα αυτά, στην περίπτωση που το ζευγάρι..δεν κρατιέται, οι οδηγίες είναι οι παρακάτω.

Το CDC λοιπόν προτείνει virtual sex χωρίς φυσική επαφή. Επιπλέον συνιστά την αμοιβαία αυτοϊκανοποίηση σε απόσταση 2 μέτρων χωρίς να αγγίζει ο ένας τον άλλο. Επιπλέον, υπάρχει η σύσταση για σεξουαλική επαφή με ρούχα που θα καλύπτουν τα σημεία όπου εμφανίζονται εξανθήματα.

Τέλος, οι οδηγίες αναφέρουν ότι πρέπει να αποφεύγονται τα φιλιά, ενώ σημειώνουν ότι: «Να θυμάστε να πλένετε τα χέρια σας, τα sex toys σας και όλα τα υφάσματα (κλινοσκεπάσματα, πετσέτες, ρούχα) μετά το σεξ. Περιορίστε τα άτομα με τα οποία έχετε σεξουαλική επαφή για να αποφύγετε τη διασπορά»

Γενικά, αν ένας εκ των δύο ερωτικών παρτενέρ νοσεί, η σύσταση είναι η γενική αποφυγή των ερωτικών επαφών, ωστόσο σε περίπτωση που το ζευγάρι αποφασίσει πως θέλει να προχωρήσει σε σεξουαλική συνεύρεση, οι οδηγίες είναι οι παρακάτω.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι δεν έχει αποδειχθεί μετάδοση της ευλογιάς των πιθήκων μέσω της ίδιας της σεξουαλικής επαφής, δηλαδή μέσω του σπέρματος, των εκκρίσεων του κόλπου ή άλλων σωματικών υγρών, όπως συμβαίνει με σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες όπως ο HIV, τα χλαμύδια και η σύφιλη.

Για την αποφυγή νόσησης της ευλογιάς των πιθήκων ο ΕΟΔΥ αναφέρει:

Απαιτείται η τήρηση των βασικών μέτρων ατομικής υγιεινής.

– πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό τακτικά ή χρησιμοποιείτε αλκοολούχο αντισηπτικό
– καταναλώνετε κρέας μόνο αν έχει μαγειρευτεί επαρκώς
– μην πλησιάζετε άγρια ζώα, συμπεριλαμβανομένων νεκρών ζώων
– μην έρχεστε σε στενή επαφή και μην μοιράζεστε ρούχα με άτομα που δεν αισθάνονται καλά και παρουσιάζουν δερματικές βλάβες

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…