«Ευλογία Κυρίου» για το αμάξι του Αρχιμανδρίτη στα Τρίκαλα (photos)

Αγιασμό στο αυτοκίνητο του Αρχιμανδρίτη Παρθένιου από τα Τρίκαλα, πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος. 

eulogia autokinitou trikala

Ο Αγιασμός είναι η ιεροτελεστία της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε ανάμνηση της βάπτισης του Χριστού.

Συνήθως μέχρι τώρα ο Αγιασμός τελούταν σε περιπτώσεις της καθημερινής ζωής όπως κατά τη θεμελίωση νέας οικοδομής, κατά τα εγκαίνια του νέου σπιτιού, του νέου καταστήματος, του νέου σχολικού έτους, ωστόσο το τελευταίο διάστημα το τελετουργικό του Αγιασμού φαίνεται πως αρχίζει να υιοθετείται και για άλλες περιστάσεις.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ trikalaola.gr, ο Αρχιμανδρίτης Παρθένιος είναι από τους αεικίνητους ιερείς της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών. Πρόσφατα απέκτησε ένα αυτοκίνητο για να μπορεί να κινείται τόσο εντός, όσο και εκτός πόλης, αλλά δεν περίμενε ότι θα πάρει την ευχή του ίδιου του Μητροπολίτη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος μόλις είδε τον Αρχιμανδρίτη του με το νέου του αυτοκίνητο τέλεσε ο ίδιος το Αγιασμό, για «καλούς δρόμους και ασφάλεια», ενώπιον φίλων του π. Παρθένιου.

iereis agiasmos autokinito

Φωτογραφίες: trikalaola.gr

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…