Ευγενία Κουνάκη: Πώς μου επιτέθηκαν οι χρυσαυγίτες

Για τη στιγμή της επίθεσης που δέχτηκε από χρυσαυγίτες έξω από το Εφετείο μίλησε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, η Ευγενία Κουνάκη, η οποία είναι συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

59f9a1881dc524e7448b4742 2

«Θα πάω στο νοσοκομείο γιατί δεν μπορώ να αναπνεύσω. Δέχθηκα μπουνιά στο πρόσωπο και γέμισα αίματα. Αμέσως μετά την επίθεση άκουσα ένα ‘Πάμε’, κι εκείνη την ώρα πρέπει να έφυγαν όλοι. Εγώ θεωρούσα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μας χτυπήσουν. Ήμασταν έξω από το Εφετείο, υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις…”, ανέφερε.

Όταν ρωτήθηκε για το αν αντέδρασαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν κοντά, η κ. Κουνάκη είπε ότι δεν έκαναν τίποτα.

«Μετά μάθαμε ότι έγιναν κάποιες προσαγωγές. Σε αυτούς που προσήχθησαν δεν είναι ούτε ο Σωτήρης Δεβελέκος, ούτε αυτός που με χτύπησε τον οποίο άνετα θα μπορούσα να αναγνωρίσω. Αφού από αυτούς που προσήχθησαν δεν είναι αυτός που με χτύπησε, θα πρέπει να ψάξουν να τους βρουν. Αλλά αφού ο Δεβελέκος ήταν εκεί, θα πρέπει να συλληφθεί. Ξέρει πολύ καλά τι έγινε, δεν απέτρεψε κάποια προσπάθεια», πρόσθεσε.


Σύμφωνα με καταγγελία της Πολιτικής Αγωγής μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στη δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη, καθώς και σε δύο γυναίκες τη στιγμή που κατέβηκαν από το τρόλεϊ προκειμένου να μεταβούν στην αίθουσα τελετών όπου θα συνεδρίαζε το δικαστήριο. Ενώ οι πόρτες άνοιξαν, βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με δύο άτομα που όπως καταγγέλθηκε ήταν Χρυσαυγίτες, οι οποίοι πετούσαν τρικάκια. Αν και οι κοπέλες φώναξαν στον οδηγό να κλείσει την πόρτα, η αντίδραση δεν ήταν γρήγορη με αποτέλεσμα να χτυπήσουν τις κοπέλες με μπουνιές και κλωτσιές τραυματίζοντάς τες στο πρόσωπο.

Για το περιστατικό προσήχθησαν στην ασφάλεια περίπου 25 άτομα.

Oργή του Λάκη Γαβαλά για τον ιερωμένο που τον έβρισε: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί (video)

lakis gavalas

Oργή του Λάκη Γαβαλά για τον ιερωμένο που τον έβρισε: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί (video)

Ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε για την ομοφοβική επίθεση που δέχτηκε από τρεις μοναχούς