«Εύγε Λίνα»... ο Άδωνις συγχαίρει τη «ξεναγό» Μενδώνη

H Λίνα Μενδώνη σε ρόλο ξεναγού για τον Αλέξη Τσίπρα και η αδιάσπαστη συμμαχία με τον Άδωνι 

NewsRoom 09/04/2021 | 13:51

Περνάνε όμορφα στην κυβέρνηση και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Χαλαρότητα, βόλτες, εικονική πραγματικότητα και τώρα στη βεντάλια της ψυχαγωγίας προστίθεται και η ξενάγηση σε ιστορικούς αρχαιολογικούς χώρους.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, απέστειλε προσωπική επιστολή προς τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, προσκαλώντας τον σε… ξενάγηση στην Ακρόπολη.

«Παρακολουθώ με προσοχή τις δηλώσεις σας σχετικά με τα έργα και τις εργασίες αποκατάστασης που εκτελούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στα επ’ αυτού κείμενα μνημεία και αντιλαμβάνομαι ότι έχετε έντονο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον χώρο. Ως εκ τούτου, επιτρέψτε μου, παρακαλώ, να σας προσκαλέσω και να σας ξεναγήσουμε μαζί με τον Ακαδημαϊκό καθηγητή κ. Μανώλη Κορρέ, όποτε το πρόγραμμά σας το επιτρέπει», αναφέρεται αναλυτικά στην επιστολή.

Περισσή ειρωνεία, αλαζονεία αλλά καμία απάντηση στα ερωτήματα που κατατέθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και την τομεάρχη Πολιτισμού, Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με το εάν ισχύει η περίφημη σύμβαση.

Ο μόνιμος συμπαραστάτης της υπουργού το τελευταίο διάστημα, Άδωνις Γεωργιάδης, έσπευσε να συγχαρεί την απίστευτη, σχεδόν φανταστική πρωτοβουλία της Μενδώνη. 

«Απλά φανταστικό! Εύγε Λίνα», έγραψε ο Άδωνις ενθουσιασμένος σε ανάρτησή του στα social media.

Στην επιστολή απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ με νέα ανακοίνωση που αναφέρει αναλυτικά: 

«Αντί η κα Μενδώνη να προσπαθεί με επιστολές στον κ. Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη που έχει κάνει στην Ακρόπολη, περιμένουμε να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που της κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου. Και κυρίως να απαντήσει στο ένα και απλό ερώτημα:

Ισχύει ή όχι η Σύμβαση Δωρεάς που έφερε στη Βουλή με την υπογραφή τριών υπουργών, η οποία στο Άρθρο 9 με τίτλο «Αναφορά Δωρεάς» ορίζει ότι θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή με την αναφορά: «Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)».

Εάν ισχύει, είναι κοινή συκοφάντης και βέβηλη. Εάν δεν ισχύει, είναι προφανές πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων, παραβιάζει τη σύμβαση που η ίδια υπέγραψε.

Ας αποφασίσει τι από τα δύο ισχύει και ας έρθει να απαντήσει ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ακρόπολη».