Ευαισθητοποιημένος για τους δημοσιογράφους ο Μητσοτάκης αρκεί να είναι… Λευκορώσοι

Πρωθυπουργική σιγή όταν απειλούνται δημοσιογράφοι στη δική του χώρα

Κριτική δέχεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την οργισμένη ανάρτησή του για την πρωτοφανή σύλληψη του λευκορώσου δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς, κι αυτό όχι γιατί δεν ήταν επιβεβλημένη και αυτονόητη μετά το περιστατικό που μοιάζει περισσότερο με κρατική απαγωγή, αλλά γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν έδειξε τα αντίστοιχα αντανακλαστικά όταν δημοσιογράφοι στην Ελλάδα απειλούνται ή και δολοφονούνται.

Ο λόγος για τις περιπτώσεις του Γιώργου Καραϊβάζ που δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι έξω από το σπίτι του από δύο εκτελεστές, αλλά και του Κώστα Βαξεβάνη που κατήγγειλε δημόσια την ύπαρξη συμβολαίου θανάτου εναντίον του από τον υπόκοσμο.

Ο πρωθυπουργός δέχτηκε έντονη κριτική στην περίπτωση του Καραϊβάζ, η οποία ήταν μια από τις σπάνιες δολοφονίες δημοσιογράφου σε ευρωπαϊκό έδαφος τις τελευταίες δεκαετίεες, αφού «ξέχασε» να κάνει οποιαδήποτε ανακοίνωση. Παράλληλα, όταν λίγες εβδομάδες αργότερα ο Κώστας Βαξεβάνης δημοσίευσε στοιχεία που κατέτειναν στο ότι υπάρχει ενεργό συμβόλαιο θανάτου εναντίον του, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν απλώς… Παρασκευή.

Την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού στην κρατική απαγωγή του λευκορώσου δημοσιογράφου και την αντίθεση με την αδιαφορία του όταν κινδύνευαν δημοσιογράφοι στην Ελλάδα, σχολίασε σε ανάρτησή του ο Κώστας Βαξεβάνης.

Παράλληλα, σε σημερινή του ανάρτηση θέτει ερωτήματα για το πώς μπόρεσε να γίνει αεροπειρατεία σε μια πτήση που ξεκίνησε από την Ελλάδα, τονίζοντας ότι το θέμα θα έπρεπε να απασχολεί την ΕΥΠ.

 

Νέα τοποθέτηση του π. Αντώνιου μετά τον σάλο για τα οικονομικά- «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

Νέα τοποθέτηση του π. Αντώνιου μετά τον σάλο για τα οικονομικά- «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

"Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό" λέει ο πατέρας Αντώνιος…