Ευάγγελος Βενιζέλος: "Ο Παπανδρέου έχει άρρηκτους δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ"

Ζήτημα βουλευτικών εκλογών δεν τίθεται, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από τη νέα συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο…

venizelos 5 1

Ζήτημα βουλευτικών εκλογών δεν τίθεται, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από τη νέα συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. 

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η σταθερότητα της κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε κατά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, καθώς σε καμία ψηφοφορία η κυβέρνηση δεν εμφανίστηκε να μην διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Η πολιτική σταθερότητα είναι διασφαλισμένη, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι τιμά τη στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

«Ο ελληνικός λαός θέλει σταθερότητα», δεν θέλει εκλογές, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, «άρα ζήτημα βουλευτικών εκλογών δεν τίθεται. Η χώρα πρέπει να ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα» για την έξοδο από την κρίση, είπε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε και στη ρήξη που έχει επέλθει με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. «Όλοι κρινόμαστε. Σημασία έχει να βγει η χώρα από την κρίση» δήλωσε.

Ερωτηθείς εάν θα προχωρούσε στη διαγραφή του προκατόχου του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εάν η κυβέρνηση διέθετε μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «κριτήριό μου δεν είναι τα διοικητικά μέτρα». «Εξάλλου -πρόσθεσε- ο κ. Παπανδρέου έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ».