Newsroom

Newsroom

Ευάγγελος Λαμπάκης: "Η Θράκη κάποτε ήταν ένα τεράστιο κρατίδιο, από την Ρηνανία έως την… Ινδία"

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επιμένει στις δηλώσεις που είχε κάνει πριν από ενάμιση μήνα στο Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης, συνεχίζοντας να κατηγορεί…

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επιμένει στις δηλώσεις που είχε κάνει πριν από ενάμιση μήνα στο Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης, συνεχίζοντας να κατηγορεί το κράτος των Αθηνών για πολλά δεινά της Θράκης, τονίζοντας την εγκατάλειψη της περιοχής και δηλώνοντας ότι σκοτεινά κέντρα τον επιβουλεύονται.


«Θέλουν να ακυρώσουν την αδελφοποίηση Αλεξανδρούπολης-Αγίας Πετρούπολης »
«Συμφέροντα αλλότρια και ιδεολογικοί πυρήνες, μικροί μεν αλλά που δουλεύουν ενάντια στα συμφέροντα της Θράκης και της Ελλάδας χτυπώντας το πρόσωπο μου νομίζουν ότι θα μου κάνουν κακό, θέλοντας όμως ουσιαστικά να ακυρώσουν την αδελφοποίηση της Αλεξανδρούπολης με την Αγία Πετρούπολη και την Αδριανούπολη. Κάποιοι από αυτούς τους κύκλους θέλουν να ιδρυθούν τα χρυσωρυχεία στη Θράκη προκαλώντας πολύ μεγάλη καταστροφή στην υγεία των κατοίκων και στο περιβάλλον» δήλωσε μιλώντας στο Κουτί της Πανδώρας ο κ. Λαμπάκης.

Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου
Την ίδια στιγμή επισημαίνει ότι στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε μόνο ένα μικρό απόσπασμα της ομιλίας του (3 λεπτά) που συνολικά κράτησε 20 λεπτά και έτσι δίνει τις αναγκαίες διευκρινήσεις. « Όπως φαίνεται η Θράκη ανάμεσα στη Βουλγαρία και την Τουρκία, σε ένα πολύ λεπτό γεωστρατηγικό σημείο, με πολλές ευαισθησίες και πολιτισμούς, λόγω της επικινδυνότητας των εποχών, η Θράκη είναι εύκολη λεία απέναντι σε θηρία που είναι οικονομικοί και πολυεθνικοί σχηματισμοί και προσπαθούν να την κατασπαράξουν.»

Για το κράτος των Αθηνών…
Στη συνέχεια επέμεινε να μιλάει για το κράτος των Αθηνών, εννοώντας την κεντρική διοίκηση του Ελληνικού κράτους, που τα τελευταία 30 χρόνια έχει εγκαταλείψει τη Θράκη. «Ενισχύστε επιτέλους τη Θράκη, πρέπει επιτέλους κάποιοι να καταλάβουν ότι η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στη Θράκη» δίνοντας μια διαφορετική ερμηνεία για το τι εννοούσε μιλώντας για μια ανεξάρτητη Θράκη λέγοντας ότι αυτή η εγκατάλειψη είναι που την κάνει «ανεξάρτητη», σφήνα ανάμεσα στη Βουλγαρία και την Τουρκία, εύκολος στόχος για αυτούς που την επιβουλεύονται όχι εδαφικά αλλά πολιτικά και κυρίως οικονομικά. Οι δηλώσεις μου παρερμηνεύτηκαν, τονίζει ο κ. Λαμπάκης, επιχειρηματολογώντας ότι ήθελε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου λόγω της εγκατάλειψης και της ερήμωσης της Θράκης που ο ίδιος αγαπάει περισσότερο από κάθε άλλον.

Μόνο στρατός και δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν στον Έβρο
« Η Θράκη μαζί με την Ήπειρο είναι στη χειρότερη θέση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει διαλυθεί ειδικά στον Έβρο η γεωργία και η κτηνοτροφία λόγω των πολιτικών των επιδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ενώ συνέχισε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης να περιγράφει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή με εγκαταλελειμμένα κουφάρια εργοστασίων που ενώ οι ιδιοκτήτες τους πήραν γενναίες επιδοτήσεις πριν από αρκετά χρόνια στη συνέχεια τα άφησαν να ερημώσουν αναχωρώντας για την Αθήνα και το εξωτερικό. «Μόνο στρατός και δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν στον Έβρο» είπε χαρακτηριστικά. Τέλος κλείνοντας τη συζήτηση μας ο δήμαρχος κ. Λαμπάκης επέμεινε για την ιστορικότητα των αναφορών του για τα σύνορα της αρχαίας Θράκης, « Η Θράκη κάποια στιγμή στην αρχαιότητα έφτανε από τη Ρινανία μέχρι την Ινδία, ένα τεράστιο κρατίδιο» καταλαβαίνοντας ο ίδιος ότι είναι αρκετά υπερβολική η δήλωση του συμπλήρωσε ότι φτάνει να πούμε ότι έφτανε μέχρι την Κωνσταντινούπολη. « Ο λόγος μου δεν είναι ξύλινος όπως άλλων πολιτικών που εξυπηρετούν πρωτίστως κομματικά συμφέροντα… εγώ αγαπώ πρώτα από όλα τον τόπο μου, τον οποίο υπερασπίζομαι με τη δράση μου όλα αυτά τα χρόνια».

Ακολουθεί το επίμαχο απόσπασμα στην ομιλία του δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη στο Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης πριν από ενάμιση μήνα

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…