Newsroom

Newsroom

Εξουδετερώθηκε παγιδευμένο δέμα

Εκρηκτικό μηχανισμό περιείχε το δέμα το οποίο είχε για παραλήπτη τον διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού, εξουδετερώθηκε πριν από λίγο από…

dema

Εκρηκτικό μηχανισμό περιείχε το δέμα το οποίο είχε για παραλήπτη τον διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού, εξουδετερώθηκε πριν από λίγο από τους πυροτεχνουργούς της ΕΛΑΣ.

Το δέμα, όπως έγινε γνωστό, είχε αποσταλεί από την Ιταλία και μόλις το παρέλαβαν οι υπάλληλοι στην είσοδο, θεώρησαν ότι περιείχε κάτι ύποπτο.
Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε κίτρινο φάκελο, μεγέθους Α4 (με κυψέλες) και στην εξωτερική του πλευρά έφερε επικολλημένα γραμματόσημα Ιταλίας, ενώ η αναγραφή αποστολέα και παραλήπτη ήταν με λατινικούς χαρακτήρες. Ως αποστολέα έφερε τα στοιχεία «EUROFOR , VIA ARETINA 354, 50136, FIRENZE, ITALIA».

Ο παγιδευμένος φάκελος είχε παραληφθεί σήμερα το πρωί και εντοπίσθηκε από το μηχάνημα ελέγχου εκρηκτικών υλικών (XRAY) κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου αλληλογραφίας.

Κλήθηκαν οι ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και αφού προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη, εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό. Μετά τη σχετική διαδικασία, διαπιστώθηκε ότι στο δέμα υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός μικρής ισχύος.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, ερευνούν για τους αποστολείς του δέματος και ήδη έχουν απευθυνθεί στους Ιταλούς συναδέλφους τους. Αυτό διότι μηχανισμοί με παρόμοια συνδεσμολογία έχουν εκραγεί και στην Ιταλία, από την Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI).

Ο μηχανισμός ήταν μέσα κασετίνα και αποτελείτο από μπαταρία 9Volt, μανταλάκι, μικρές βίδες και πυρίτιδα.
http://www.ethnos.gr

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…