Εξουδετερώθηκε δέμα με βόμβα που εστάλη στα Ελληνικά Χρηματιστήρια

Συναγερμός χτύπησε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όταν εντοπίστηκε ύποπτος φάκελος στο ταχυδρομείο του κτιρίου που στεγάζονται τα Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. επί…

Συναγερμός χτύπησε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όταν εντοπίστηκε ύποπτος φάκελος στο ταχυδρομείο του κτιρίου που στεγάζονται τα Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. επί της Λεωφόρου Αθηνών. Οι υπάλληλοι ασφαλείας του Χρηματιστηρίου που είχε σαν παραλήπτη τα Ελληνικά Χρηματιστήρια πέρασαν την επιστολή από το ειδικό μηχάνημα σάρωσης (x-ray) όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που κλήθηκε και έφτασε στο σημείο.

Αφού διαπιστώθηκε, πως το δέμα όντως περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ακολούθησε η εξουδετέρωσή του με ελεγχόμενη έκρηξη και τα υπολείματα του μηχανισμού μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η ενέργεια γίνεται μόλις μερικές ώρες μετά τις νέες εφόδους και επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής που είχαν σαν αποτέλεσμα συλλήψεις και εντοπισμό βαρέως οπλισμού σε σπίτια στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Επίσης την μέθοδο των επιστολών βομβών έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς ενώ το Χρηματιστήριο υπήρξε ο τελευταίος στόχος του Επαναστατικού Αγώνα τον Σεπτέμβριο του 2009 πριν την πρόσφατη επαναδραστηριοποίησή του με την βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος. Έρευνα για το περιστατικό που έχει θορυβήσει τις Αρχές, διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Τρόμος πάνω από την Κύπρο: Ημίγυμνη γυναίκα επιχείρησε να μπει στο πιλοτήριο φωνάζοντας «Allahu Akbar»

Τρόμος πάνω από την Κύπρο: Ημίγυμνη γυναίκα επιχείρησε να μπει στο πιλοτήριο φωνάζοντας «Allahu Akbar»

Μια γυναίκα, η οποία έμεινε με τα εσώρουχά της μέσα σε πτήση από Λάρνακα προς…

Αγωνία στο αέρα: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air France στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αγωνία στο αέρα: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air France στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Συναγερμός σήμανε όταν πυκνοί καπνοί γέμισαν το χώρο του πιλοτηρίου για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.