Εξωσωματική γονιμοποίηση με δότη σπέρματος από το εξωτερικό…

Ποιος από τους υποστηρικτές του Κασσελάκη τον λογαριάζει σαν εισαγόμενο σπέρμα του οποίου η συμβατότητα θα έπρεπε να ελεγχθεί από το σώμα της συριζαϊκής αριστεράς;

ΕΚ - Κασσελακης

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι η πιο συνηθισμένη μέθοδος Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά με επιτυχία στον άνθρωπο το 1978. Πολύ πριν δημιουργηθεί ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και μετεξελιχθεί σε ΣΥΡΙΖΑ.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση συντελείται έξω από το σώμα. Αντί δηλαδή η γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο να γίνει στο φυσικό περιβάλλον, που είναι η σάλπιγγα της γυναίκας, γίνεται στο εργαστήριο. Είναι ουσιαστικά η παράκαμψη μιας συγκεκριμένης λειτουργίας του οργανισμού, όταν, για διαφόρους λόγους, δεν μπορεί να γίνει στο σώμα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξωσωματική γονιμοποίηση με σπέρμα δότη. Σ’ αυτή την περίπτωση δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν παιδί τα ζευγάρια όπου ο άνδρας:

  • Δεν έχει σπέρμα
  • Έχει ολιγοσπερμία ή σπέρμα κακής ποιότητας
  • Έχει κάποιο σοβαρό γενετικό σύνδρομο που θα μπορούσε να κληρονομηθεί από τον πατέρα στα παιδιά.

Εδώ δεν υπονοούμε – όχι, προς θεού όχι – κάτι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε ότι παρουσιάζει ανικανότητα γονιμοποίησης ιδεών και πολιτικής, ούτε ότι δεν φρόντισε να “γονιμοποιήσει” την κοινωνία με το σπέρμα της ελπίδας και του αγώνα, ούτε ότι δεν ήταν στοχοπροσηλωμένος στην “ερωτική” πράξη λόγω παρατεταμένης θεωρητικής… αυτοϊκανοποίησης. Ιατρικώς μιλώντας, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων…

Για το γενετικό σύνδρομο της ανίατης ασθένειας της πολυδιάσπασης της Αριστεράς – μετά από κάθε λογής ήττες – δε βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά. Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ ισχυρίζονται ότι πρόκειται για αυτοάνοσο νόσημα. (Τα αυτοάνοσα νοσήματα αφορούν σε ασθένειες όπου ο ίδιος ο οργανισμός εκδηλώνει ανοσολογική αντίδραση σε δικά του αντιγόνα, προκαλώντας νόσο. Επιτίθεται στους δικούς του ιστούς και όργανα προκαλώντας πόνο, φλεγμονές και άλλες παθολογικές εκδηλώσεις επηρεάζοντας την ποιότητα της ζωής)!

Οι τράπεζες σπέρματος προμηθεύουν κατεψυγμένα προϊόντα κυρίως από το εξωτερικό. Η Sperm Bank of California, για παράδειγμα, ελέγχει την ασφάλεια και την ποιότητα του σπέρματος.

Και για να μην παρεξηγηθούμε, μιλάμε ιατρικώς και ουδόλως αναφερόμαστε στην εκλογή του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ από την παραζαλισμένη βάση του. Άλλωστε ποιος από τους υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη τον λογαριάζει σαν εισαγόμενο σπέρμα του οποίου η συμβατότητα θα έπρεπε να ελεγχθεί από το σώμα της συριζαϊκής αριστεράς; Τέτοιες παραφωνίες δεν ταιριάζουν σ’ ένα κόμμα μελών (;) που φαίνεται ότι θεωρεί πως η επιστροφή στην κυβερνητική εξουσία μπορεί να επιτευχθεί με κλωνοποίηση της επικοινωνιακής – και όχι μόνο – τακτικής του Μητσοτάκη!

Ζητάμε ταπεινά συγγνώμη που αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τις καινοφανείς (και κενοφανείς) προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης των νέων εσωκομματικών… επαναστατικών τάσεων και ρευμάτων. Ιατρικώς (και ψυχιατρικώς) μιλώντας, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων! Και ως γνωστόν η γονιμοποίηση μπορεί και να αποτύχει. Και τότε το πείραμα επαναλαμβάνεται με κάθε κόστος, όταν είναι διακαής ο πόθος απόκτησης τέκνου (και εξουσίας). Κόστος ηθικό, ιδεολογικό, προσωπικό, συλλογικό, με κίνδυνο την ανήκεστο βλάβη της “μήτρας” της μητέρας. Μιλώντας όχι μόνο ιατρικώς, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων…

Και τότε ο κατακαημένος μοιρολογάει και λέει:

“Βαστάτε Τούρκοι τ’ άλογα, λίγο να ξανασάνω, να χαιρετήσω τα βουνά, τα πρώτα μου λημέρια, ν’ αφήσω διάτα στα παιδιά, διάτα στον Λεπενιώτη, φωτιά να βάλη στ’ Άγραφα στο μέγα Μοναστήρι, για να καή κι ο ηγούμενος μ’ όλους τους καλογέρους, που παν και με προδώσανε στους σκυλο-Αρβανίτες”.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

image 7

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

Η γνωστή τραγουδίστρια μιλάει για την συμμετοχή της στη Eurovision και για πρώτη φορά αποκαλύπτει…

Τραγωδία στην Κρήτη: Τουρίστας έχασε τη ζωή του στην παραλία της Αγίας Μαρίνας – Δεν υπήρχε ναυαγοσώστης

εκαβ3

Τραγωδία στην Κρήτη: Τουρίστας έχασε τη ζωή του στην παραλία της Αγίας Μαρίνας – Δεν υπήρχε ναυαγοσώστης

Λόγω του ισχυρού κυματισμού και του αέρα είχε παρασυρθεί σε μεγάλη απόσταση από την παραλία…

Viral (ξανά) η Σάττι: Τραγουδάει το «Ζάρι» στην ντουζιέρα και «βάζει φωτιά» στο διαδίκτυο

satti marina

Viral (ξανά) η Σάττι: Τραγουδάει το «Ζάρι» στην ντουζιέρα και «βάζει φωτιά» στο διαδίκτυο

Έχει συγκεντρώσει ήδη μέχρι στιγμής 1,7 εκατομμύρια προβολές καθιστώντας το βίντεο το πρώτο trend στην…