Kαταγγελία: Ο Δήμαρχος αποκλείει ΑμεΑ από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής (φωτογραφίες ντοκουμέντα)

Ο δήμαρχος Χρήστος Βοσκόπουλος έστησε μπάρες στις εισόδους του ιστορικού Σκοπευτηρίου Καισαριανής, με αποτέλεσμα να αποκλείονται ΑμΕΑ, ηλικιωμένοι, μητέρες με καροτσάκια, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα

My project 1 39

Μια εξοργιστική καταγγελία ενός δημότη Καισαριανής έρχεται να φωτίσει την αδιαφορία που δείχνει ο Δήμαρχος Καισαριανής αναφορικά με ζητήματα προσβασιμότητας σε δημόσιους χώρους και πάρκα, και συγκεκριμένα, από το ιστορικό Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Όπως αναφέρει ο δημότης: « Ο δήμαρχος Χρήστος Βοσκόπουλος, που δηλώνει μάλιστα κεντροαριστερός, έστησε μπάρες στις εισόδους του ιστορικού Σκοπευτηρίου Καισαριανής, με αποτέλεσμα να αποκλείονται ΑμΕΑ, ηλικιωμένοι, μητέρες με καροτσάκια, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα»

Ολόκληρη η καταγγελία για τον αποκλεισμό ΑμεΑ από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής

Το ιστορικό Σκοπευτήριο της Καισαριανής και το πάρκο του παραδόθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο. Αλλά ο δήμαρχος Χρήστος Βοσκόπουλος, που δηλώνει μάλιστα κεντροαριστερός, αποφάσισε και διέταξε να μην έχει όλος ο δήμος, ο λαός της πόλης, δικαίωμα να χαρεί λίγο οξυγόνο κάτω από τα δέντρα.

Έστησε μπάρες στις εισόδους, με αποτέλεσμα να αποκλείονται ΑμΕΑ, ηλικιωμένοι, μητέρες με καροτσάκια, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα. Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι έχουν σημειωθεί τραυματισμοί στην προσπάθεια αναπήρων και των συνοδών τους να περάσουν το αμαξίδιο μέσα στο πάρκο.

Ενώ σε διαμαρτυρίες δημοτών ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απαντά όπως καταγγέλλεται με ύφος ενωμοτάρχη του πενήντα σε όποιους διαμαρτύρονται: Να πάτε από την επάνω είσοδο, δεν θα κάνετε ό, τι σας καπνίσει! Σε ανάπηρους με αμαξίδιο αυτό. Να κάνουν εκατοντάδες μέτρα για να πάνε στην «πάνω είσοδο». Αν τους έδινε και GPS για να την εντοπίσουν;

κυρια είσοδος πριν τη φράξουν

κυρια είσοδος φραγμένη

Προφανώς η δικαιολογία των αρμοδίων είναι ότι με τις μπάρες εμποδίζουν τα μηχανάκια να μπαίνουν στο πάρκο. Αν στερούν ένα περίπατο και στους δημότες που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, η απάντηση είναι ότι δεν θα κάνουν -τα άτομα με αναπηρία!- ό, τι τους καπνίσει.

Κύριε Βοσκόπουλε, όπως λέει ένας δημότης σας, άτομο με αναπηρία, το VERBOTEN αυτού του είδους στην Καισαριανή είναι απαράδεκτο. Αφήστε το πάρκο ελεύθερο για όλους. Και αν χρειάζεται φύλαξη βρείτε άλλο τρόπο για να το φυλάξετε.

επάνω είσοδος κάτω είσοδος

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6036943

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

Γιάννης

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

«Γιάννη μου μωρό μου για μένα είσαι εδώ. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του»,…

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Οι φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του, θα βρεθούν για μια μοναδική συναυλία την Δευτέρα 3…