Newsroom

Newsroom

Εξοργιστική διασκευή του Τζίτζικα και Μέρμηγκα από την Ξαφά – Μια θλιβερή έκρηξη σουσουδισμού

Aυτό που κατάφερε ήταν τελικά να αναδείξει απλώς την ανικανότητά της να κατανοήσει ότι τελικά ο μεγαλύτερος μύθος είναι ότι όποιος δουλεύει πολύ, ευημερεί

decoration 3583043 1920

Τη «σύγχρονη εκδοχή» του γνωστού μύθου του Αισώπου συνέγραψε η άριστη Μιράντα Ξαφά σε άρθρο της στην Καθημερινή.

Η κ. Ξαφά, σε μια απόπειρα «εκλαΐκευσης» (;) των αντιλαϊκών της πεποιθήσεων, έκανε μια αρκετά άγαρμπη απόπειρα να «παίξει» με τον γνωστό μύθο του Αισώπου για να περάσει τα… νοήματα που θέλει η ίδια. 

Αντ’ αυτού μάλλον αυτό που κατάφερε ήταν τελικά να αναδείξει απλώς το γνήσιο μίσος της για τους πολλούς και την ανικανότητά της να κατανοήσει ότι τελικά ο μεγαλύτερος μύθος είναι ότι όποιος δουλεύει πολύ, ευημερεί.

Έτσι λοιπόν, παρουσιάζει τα εκατομμύρια πολίτες που δυσκολεύτηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης ως τεμπέληδες που απλά «έπαιζαν κιθάρα και τραγουδούσαν», και όταν ήρθε ο χειμώνας, δηλαδή η κρίση, θέλησαν να «κλέψουν» τον πλούτο που είχε συγκεντρώσει με τον ιδρώτα του το «εργατικό μυρμήγκι».

«Μόλις μπαίνει ο χειμώνας, ο τζίτζικας δίνει συνέντευξη Τύπου και απαιτεί να μάθει γιατί επιτρέπεται ο μέρμηγκας να είναι χορτάτος στη ζεστασιά του σπιτιού του όταν άλλοι πεινούν και κρυώνουν. Η «Αυγή» και ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύουν φωτογραφίες του νηστικού τζίτζικα να τρέμει από το κρύο, ενώ ο μέρμηγκας απολαμβάνει ένα λουκούλλειο γεύμα μπροστά στο τζάκι», γράφει χαρακτηριστικά.

«Τα μέλη του ΠΑΜΕ οργανώνουν διαδήλωση μπροστά στο σπίτι του μέρμηγκα, όπου τηλεοπτικά συνεργεία τους παρουσιάζουν να τραγουδούν «θα γυρίσει ο τροχός, θα χορτάσει κι ο φτωχός», αναφέρει στη δική της εκδοχή του μύθου η κ. Ξαφά, ενώ δεν ξεχνά να βάλει και έναν Ρουβίκωνα στη «σούπα» που δημιουργεί.

«Μέλη του «Ρουβίκωνα», μαζί με την αναρχική συλλογικότητα «Συνέλευση Αναρχικών – Κομμουνιστών για την Ταξική Αντεπίθεση» πετούν κόκκινες μπογιές στο σπίτι του μέρμηγκα και φέιγ βολάν με συνθήματα αλληλεγγύης προς τον τζίτζικα». «O Ευκλείδης Τσακαλώτος δίνει συνέντευξη στην ΕΡΤ, στην οποία δηλώνει ότι ο μέρμηγκας πλούτισε εις βάρος του τζίτζικα και εισηγείται διπλασιασμό του φόρου εισοδήματος», αναφέρει στο άρθρο.

Ο επίλογος είναι χαρακτηριστικός του χάους που επικρατεί στην πολιτική σκέψη της Μιράντας Ξαφά: «Ο τζίτζικας προσλαμβάνεται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία με «κοινωνικά κριτήρια». Ο μέρμηγκας έχει φύγει στο εξωτερικό αναζητώντας κράτος δικαίου και αξιοκρατικό περιβάλλον. Η ιστορία τελειώνει καθώς βλέπουμε τον τζίτζικα να τρώει τα τελευταία απομεινάρια του φαγητού του μέρμηγκα, στο σπίτι που του παραχώρησε το κράτος. Το σπίτι έχει αρχίσει να καταρρέει λόγω έλλειψης συντήρησης. Μερικούς μήνες αργότερα, ο τζίτζικας βρίσκεται νεκρός από ναρκωτικά στο Πεδίον του Αρεως. Συμπέρασμα: Ψηφίστε υπεύθυνα!».

Θα μπορούσαν να γίνουν πολλά σχόλια. Αντ’ αυτού, ίσως να είναι καλύτερο να το αφήσουμε στον Μάνο…

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…