Εξοργιστικές δηλώσεις από τον θείο του γυναικοκτόνου στη Ρόδο – «Δεν είναι όλες οι γυναίκες θύματα και άγγελοι»

Ο θείος του γυναικοκτόνου προσπάθησε να παρουσιάσει τον θύτη ως θύμα και να ρίξει την ευθύνη στην κοπέλα προσπαθώντας να υποστηρίξει ότι «δεν είστε όλες θύματα»

52fac3eb66cfae3a833c8c4b13ad6325 M

Θυμό και οργή προκαλούν οι δηλώσεις του θείου του δολοφόνου της 32χρονης Ντόρας στη Ρόδο, οποίος αφού εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά, υποστήριξε ότι ευθύνονται τα θύματα της έμφυλης βίας, και όχι οι θύτες, καθώς οδηγούν τους συντρόφους τους σε ακραίες συμπεριφορές.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει και να ξεπλύνει τον γυναικοκτόνο ανιψιό του, ο θείος του θύτη, υποστήριξε ότι: «Ο ανιψιός μου ήταν παθιασμένος με την σχέση του, όπως πρέπει να είναι ο καθένας με την σχέση του όταν είναι ερωτευμένος. Και η καθεμία από εσάς πρέπει να σέβεται αυτό που ο καθένας μας προσφέρει, περισσότερο και από το περισσότερο. Και όχι όταν σας φτιάξουμε και τα σπίτια και τις δομές που θέλετε, και μετά να λέτε “α, τώρα θέλω και την ελευθερία μου” και τέτοια».

Σε ότι αφορά τον ανιψιό του, σημείωσε ότι: «Για να φτάσει στο σημείο να αυτοκτονήσει ο ανιψιός μου πρέπει να την λάτρευε. Δεν δικαιολογώ καμία πράξη βίας, αλλά δεν μπορεί να παρουσιάζεται όλους τους φονιάδες, όπως τους παρουσιάζετε τον τελευταίο καιρό, σαν τέρατα», αφήνοντας άναυδους όσους παρακολουθούσαν.

Και ενώ ο θείος του 40χρονου προσπαθούσε να παρουσιάσει τον γυναικοκτόνο που σκότωσε την 32χρονη στην Ρόδο ως το θύμα της ερωτικής τους σχέσης, συνέχισε τις αδιανόητες δηλώσεις λέγοντας: «δεν είστε όλες οι γυναίκες θύματα, δεν είστε όλες άγγελοι. Είστε κι εσείς που απέξω είστε κούκλες και από μέσα είστε… μια άλλη λέξη».

Στις  παραπάνω δηλώσεις αντανακλώνται τα βαθιά σεξιστικά και πατριαρχικά στερεότυπα που θέλουν τις γυναίκες να αξίζουν την καταπίεση και την κακοποίηση, αντιλήψεις που καταλήγουν να δικαιολογούν ακόμα και περιπτώσεις γυναικοκτονιών.

Αναλυτικότερα ο θείος του 40χρονου γυναικοκτόνου δήλωσε:

«Το παιδί δεν είναι το τέρας που παρουσιάζετε. Αυτή είναι η ένστασή μου. Έχετε μπλέξει πολλές ειδήσεις σε μία. Ήταν ένας άνθρωπος, ερωτευμένος, παθιασμένος με την κοπέλα του, όπως είναι ο καθένας μας με τη σχέση του και καλά κάνει, γιατί έτσι πρέπει να είσαι και από εκεί πέρα η καθεμία από εσάς θα πρέπει να σέβεται αυτό που ο καθένας μας σας προσφέρει.

Όχι μέχρι να μας ρίξετε και μόλις σας φτιάξουμε τα σπίτια μας και τις δομές που θέλετε, ξαφνικά θέλετε την ελευθερία σας. Ο καθένας από εμάς θα ζήλευε. Ο καθένας αντιδρά διαφορετικά. Δεν πήρε ένα όπλο και ξαφνικά κι έκανε έτσι για να φτάσει στο σημείο να κάνει αυτό που έκανε και να αυτοκτονήσει, είναι πολύ δύσκολο, πρέπει να την έχει λατρέψει […].

Δεν δικαιολογώ καμία πράξη βίας. Αλλά δεν μπορείτε να παρουσιάζετε όλους τους φονιάδες σαν να είναι τα τέρατα που τους παρουσιάζετε. Παρουσιάζετε τις γυναίκες όλες σαν θύματα, δεν είστε όλες θύματα, υπάρχετε κι εσείς με αγγελική μορφή αλλά εξωτερικά και μόνο, για το μέσα βάλτε άλλη λεξούλα. Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, αλλά δεν θέλω να θίξετε κι εσείς την οικογένειά μου».

Δείτε εδώ τις απαράδεκτες και βαθιά πατριαρχικές δηλώσεις του θείου του γυναικοκτόνου:

Σημειώνεται πως στην ίδια εκπομπή είχε μιλήσει η πρώην σύντροφος του δολοφόνου και αυτόχειρα: