Newsroom

Newsroom

Εξοντωτική αγωγή Μπέου κατά δημοσιογράφου

Aγωγή εις βάρος του δημοσιογράφου Γιάννη Αναστασίου, ζητώντας ως αποζημίωση τo εξοντωτικό ποσό των 50.000 ευρώ, κατέθεσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, σε ακόμα μια προσπάθεια –όπως καταγγέλλει ο εναγόμενος– να τρομοκρατήσει μέσω αγωγών και μηνύσεων δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους.

4633405

Το εξοντωτικό ποσό των 50.000 ευρώ ζητεί με αγωγή που κατέθεσε εναντίον του δημοσιογράφου Γιάννη Αναστασίου, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί την προσεχή Παρασκευή.

Αφορμή για την εν λόγω αγωγή αποτέλεσε η αναδημοσίευση από την τοπική ιστοσελίδα istigmes.com (της οποίας είναι ο υπεύθυνος Γιάννης Αναστασίου) ενός ρεπορτάζ του in.gr, το περασμένο καλοκαίρι, που αφορούσε σε καταγγελίες περί ξυλοδαρμού πρώην διαιτητή και ποδοσφαιρικού παράγοντα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα istigmes.com, «το ρεπορτάζ αφορούσε καταγγελίες περί ξυλοδαρμού πρώην διαιτητή και ποδοσφαιρικού παράγοντα, κατ’ εντολή του κ. Μπέου, ο οποίος είχε διαψεύσει την εν λόγω καταγγελία. Το istigmes.com που δεν είχε υιοθετήσει και σχολιάσει το δημοσίευμα, είχε δημοσιεύσει και την δήλωση διάψευσης του κ. Μπέου στο ρεπορτάζ του in.gr τηρώντας απόλυτα τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, θεωρώντας πως το εν λόγω ρεπορτάζ και η διάψευσή του, αφορούσαν τον πρώτο πολίτη της πόλης του Βόλου, πολιτικό πρόσωπο δηλαδή, για το οποίο υπάρχει εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για την ενημέρωση της κοινής γνώμης».

Όπως αναφέρει το istigmes.com, «η εξοντωτική αγωγή του δημάρχου Βόλου εναντίον του Γιάννη Αναστασίου, ήρθε ως κατάληξη μιας παρατεταμένης χρονικής περιόδου κατά την οποία ο Αχιλλέας Μπέος, με δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις του, υβρίζει με ανοίκειους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τον κ. Αναστασίου, ο οποίος εξαιτίας της δημοσιογραφικής και πολιτικής του στάσης απέναντι του, βρίσκεται όπως και άλλοι πολίτες και δημοσιογράφοι στο στόχαστρό του».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό του Γ. Αναστασίου τάχθηκε και η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας η οποία αναφέρει ότι «ακολουθώντας την πάγια θέση του θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στη δικαστική μάχη που θα δώσει ο συνάδελφός μας, συνεχίζοντας τον αγώνα της εναντίον όσων υπονομεύουν με κάθε τρόπο την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών πλήττοντας ευθέως τη Δημοκρατία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας:

«To Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε), εκτιμά ότι τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν καθημερινά στην ελληνική κοινωνία οι περιπτώσεις από τις οποίες προκύπτει ξεκάθαρα από συγκεκριμένους κύκλους (πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς, επιχειρηματικούς κ.λπ.) μία προσπάθεια ελέγχου της αντικειμενικής και σύμφωνης με τα γεγονότα ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και μία προσπάθεια χειραγώγησης πολιτών που δημόσια διαμαρτύρονται και η άποψή τους είναι αντίθετη με συμφέροντα και κάθε μορφής εξουσία.

Με τον τρόπο αυτόν διαχέεται στην ελληνική κοινωνία ένα κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού κατά δημοσιογράφων, πολιτών, πολιτικών κ.λπ. με προφανείς στόχους.
Η πιο προσφιλής και πιο συνηθισμένη τελευταία μέθοδος είναι η προσφυγή  στη Δικαιοσύνη των «θιγόμενων» κατά των προσώπων που πιο πάνω αναφέρονται, ζητώντας «οι θιγόμενοι», υπέρογκες αποζημιώσεις, προβάλλοντας σαθρούς και αβάσιμους ισχυρισμούς στο πλαίσιο μιας «βιομηχανίας» αγωγών εναντίον όσων ασκούν κριτική σε κάθε μορφής εξουσία και όσων έχουν αντίθετες απόψεις με τους κρατούντες, με στόχο τη φίμωση της δημοσιογραφίας και την τρομοκράτηση των πολιτών.
Μέθοδος που έχει καταγγελθεί ουκ ολίγες φορές τόσο από την ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, όσο και από τις υπόλοιπες δημοσιογραφικές ενώσεις την χώρας, αλλά και την Ομοσπονδία (ΠΟΕΣΥ).

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε αποκαλύπτει και καταγγέλλει στους πολίτες αυτή την προσπάθεια, η οποία είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα, τη Δημοκρατία και τη δημοσιογραφική δεοντολογία και εκτιμά ότι στην προαναφερθείσα προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού της δημοσιογραφίας τοποθετείται και η αγωγή αποζημίωσης ύψους 50.000 ευρώ που άσκησε κατά του συναδέλφου και μέλους της Ένωσης μας Γιάννη Αναστασίου, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Η αγωγή αφορά αναπαραγωγή και χωρίς σχολιασμό, σε ιστότοπο που έχει τη δημοσιογραφική ευθύνη ο συνάδελφος Γιάννης Αναστασίου, ρεπορτάζ άλλου αναφερόμενου ειδησεογραφικού ιστότοπου (in.gr) που αφορούσε τον Δήμαρχο Βόλου, αν και ο συνάδελφος Γιάννης Αναστασίου τήρησε απόλυτα τη δημοσιογραφική δεοντολογία, στην παρουσίαση του θέματος.

Τo Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας ακολουθώντας την πάγια θέση του θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στη δικαστική μάχη που θα δώσει ο συνάδελφός μας, συνεχίζοντας τον αγώνα της εναντίον όσων υπονομεύουν με κάθε τρόπο την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών πλήττοντας ευθέως τη Δημοκρατία».

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…