Εξώδικο Βαξεβάνη στον Άδωνη Γεωργιάδη για τα ψεύδη περί μη αθώωσης στη δίκη με τη σύζυγο Στουρνάρα

Στο εξώδικο, περιλαμβάνονται και παλαιότερες ψευδείς και συκοφαντικές αναρτήσεις του Άδωνη Γεωργιάδη, σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη.

Άδωνης Γεωργιάδης 1

Εξώδικο στον Άδωνη Γεωργιάδη για τα ψεύδη τα οποία έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, μετά την αθώωση του Documento στη δίκη με τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, απέστειλε ο Κώστας Βαξεβάνης. Πρόκειται εξάλλου για κάτι το οποίο ο υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει κατά σύστημα, λόγος για τον οποίο στην εξώδικη δήλωση περιλαμβάνονται και παλαιότερες συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, για άλλα θέματα.

Ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, ανέφερε συγκεκριμένα λίγες ώρες μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, απαντώντας σε tweet άλλου χρήση, ότι «το δικαστήριο έκρινε ότι ήταν απλή δυσφήμιση και όχι συκοφαντική, δηλαδή ότι δεν είχαν δόλο (σ.σ. οι δημοσιογράφοι), όμως βάσει του νέου ποινικού κώδικα το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί, άρα παύει η ποινική δίωξη. Αυτό με συγχωρείτε, αλλά δεν είναι αθώωση». Ο κ. Γεωργιάδης, ασφαλώς γνώριζε ότι όσα ανέφερε ήταν ψευδή. Η αλήθεια εξάλλου είναι μία και αναντίρρητη: ότι οι κατηγορούμενοι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης και Βασίλης Ανδριανόπουλος κρίθηκαν αθώοι για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ομόφωνα αθώοι Βαξεβάνης και Ανδριανόπουλος στη δίκη με τη σύζυγο Στουρνάρα

Σε αντίθεση με τους ψευδείς ισχυρισμούς του αντιπροέδρου της ΝΔ, δεν κρίθηκε ποτέ ότι οι δημοσιογράφοι τέλεσαν το αδίκημα της απλής δυσφήμισης. Αντιθέτως –για να καταστεί απολύτως σαφές και για τους πλέον δύσπιστους- απαλλάχτηκαν ομόφωνα και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση για το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνταν.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης, συνεχίζοντας τα ψεύδη, απάντησε σε επισήμανση του Κώστα Βαξεβάνη, ότι προτίθεται να καταθέσει σε βάρος του αγωγή, ότι «σε μένα οι απειλές σας δεν πιάνουν. Σε άλλους αυτά. Αυτή είναι η πληροφόρηση που έχω, όταν δημοσιευθεί η απόφαση θα δούμε ποιος έχει δίκιο. Έγραψα, κρίθηκε ότι δεν υπήρχε ‘’συκοφαντική δυσφήμιση’’, όχι όμως ότι αυτά που γράψατε είναι αλήθεια. Άλλωστε η κ. Νικολοπούλου έχει αθωωθεί για όλα αυτά όπως σίγουρα γνωρίζετε». Φυσικά ο απερχόμενος υπουργός είχε γράψει ότι «το δικαστήριο έκρινε ότι ήταν απλή δυσφήμιση», πράγμα το οποίο παρέλειψε να αναφέρει στην απάντησή του στον εκδότη του Documento.

Ψέματα επί ψεμάτων

Στο εξώδικο που εστάλη από τον Γιάννη Απατσίδη, συνήγορο του Κώστα Βαξεβάνη, αναφέρεται ότι «οι αναρτήσεις σας (σ.σ. του κ. Γεωργιάδη) αμέσως μετά την ομόφωνη απαλλαγή μου από το Τριμελές Πλημ/κείο Αθηνών, με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση […] είναι απολύτως προσβλητικές της προσωπικότητάς μου, συκοφαντικές, και εξυβριστικές, σε ό,τι με αφορά, εν γνώσει της αναληθείας των ισχυριζόμενων για εμένα ψευδών γεγονότων, και με αποκλειστικό σκοπό την πλήξη της τιμής και της υπόληψής μου, χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος δικαιολογημένου ενδιαφέροντος, και με εξόφθαλμο ειδικό σκοπό εξυβρίσεώς μου, αφού με αυτές ισχυρίζεστε για το πρόσωπό μου, ευθέως αλλά και υπαινικτικώς, ψευδή γεγονότα, εν γνώσει της αναληθείας τους».

Αναλυτικότερα, όπως περιγράφεται στην εξώδικη πρόσκληση, ο Άδωνης Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο Κώστας Βαξεβάνης δήθεν δεν απαλλάχθηκε από τη σε βάρος του κατηγορία, υποβαθμίζοντας την ομόφωνη αθώωσή του και ισχυριζόμενος ψευδώς ότι το δικαστήριο έκρινε ότι τελέστηκε η αξιόποινη πράξη της απλής δυσφήμισης και ότι αυτή παραγράφηκε υφ’ όρων. Παράλληλα έγραψε ότι ο Κώστας Βαξεβάνης τον απειλεί επειδή του επεσήμανε ότι για όσα ψευδή ανέφερε, προτίθεται να προσφύγει στα αστικά δικαστήρια.

Τα παλαιότερα ψέματα του Γεωργιάδη

Στο εξώδικο, περιλαμβάνονται και παλαιότερες ψευδείς και συκοφαντικές αναρτήσεις του Άδωνη Γεωργιάδη, σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο εξώδικο ότι «επιδιώξατε (σ.σ. ο Άδωνης Γεωργιάδης) και πράγματι καταφέρατε να βλάψετε ανεπανόρθωτα την τιμή και την υπόληψή μου, μέσω του προσωπικού προφίλ σας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης twitter, και συγκεκριμένα με τις από 05-07-2020 αναρτήσεις σας, οι οποίες είναι απολύτως προσβλητικές της προσωπικότητάς μου, συκοφαντικές και εξυβριστικές, και προφανώς στοχευμένες στην δολοφονία της προσωπικότητάς μου, λόγω της εμμονής που έχετε με το πρόσωπό μου».

Συγκεκριμένα καταγράφονται αναρτήσεις και δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, σύμφωνα με τις οποίες ο Ιωάννης Καλογρίτσας είχε δώσει 3 εκατ. ευρώ τα οποία είχε λάβει από την εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων CCC, για την ίδρυση της εφημερίδας Documento. Όπως αναφέρεται στο εξώδικο οι ισχυρισμοί αυτοί είναι συκοφαντικοί και συγκεκριμένα «κακοήθη ψεύδη, που μοναδικό σκοπό τους έχουν την πλήξη της προσωπικότητάς μου, με μία ακατανόητη για έναν μέσο συνετό άνθρωπο εκδικητική μανία και εμμονή, αλλά και τάση δολοφονίας της προσωπικότητάς μου». Εξάλλου, έχει πλέον αποδειχθεί ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

«Με τις αναρτήσεις αυτές, και την παραπάνω συνέντευξή σας, που είναι απολύτως στοχοπροσηλωμένες να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα μου, μετά τα συνεχιζόμενα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της κυριακάτικης εφημερίδας Documento και των ιστοσελίδων www.documentonews.gr και www.koutipandoras.gr, για τις αδιαφανείς διαδικασίες διάθεσης δημόσιου χρήματος στα Μ.Μ.Ε., ακόμη και σε blogs, του υποστηρικτή της κυβέρνησης της Ν.Δ., Μαίνανδρου Φουρθιώτη, που έλαβαν χώρα με την διαφημιστική καμπάνια των 20 εκατ. ευρώ ‘’Μένουμε Σπίτι’’ και ‘’Μένουμε ασφαλείς’’, που υλοποίησε το ελληνικό Δημόσιο, σε συνεργασία με την διαφημιστική εταιρεία Initiative, (και που θα απασχολήσουν προσεχώς τη Δικαιοσύνη), αλλά και για την ύπαρξη κυκλώματος διαφθοράς που αποκαλύφθηκε από την Ε.Υ.Π., στο οποίο εμπλέκονται επιφανή στελέχη της Ν.Δ.», αναφέρει περαιτέρω ο Κώστας Βαξεβάνης στην εξώδικη δήλωσή του, «επιδιώκεται να παρουσιαστώ ως ένας ανέντιμος δημοσιογράφος και εκδότης, ο οποίος, αφενός δήθεν χρηματοδοτήθηκα παράνομα με 3.000.000 ευρώ, για την ίδρυση μίας εφημερίδας, αφετέρου δήθεν χρηματοδοτήθηκα με τον παραπάνω τρόπο, για να προβαίνω σε συκοφαντικές επιθέσεις, ασκώντας στρατευμένη, ανέντιμη και πληρωμένη δημοσιογραφία».

Τελεί αδίκημα κατ’ εξακολούθηση

Είναι ενδιαφέρον ότι για τα παραπάνω ψεύδη του Άδωνη Γεωργιάδη, τα οποία στο εξώδικο καταρρίπτονται ένα προς ένα, του είχε επιδοθεί και κατά παρελθόν άλλη εξώδικη πρόσκληση, αλλά ο ίδιος, δεν έσβησε τις αναρτήσεις του, οι οποίες παραμένουν μέχρι και σήμερα αναρτημένες στο προσωπικό του προφίλ στο twitter. Αυτό βεβαίως σημαίνει ότι ο υπουργός τελεί την αξιόποινη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του εκδότη του Documento, κατ’ εξακολούθηση.

Ο Κώστας Βαξεβάνης ζητάει από τον Άδωνη Γεωργιάδης, εντός μίας ημέρας από την επίδοση του εξωδίκου, να ανακαλέσει τις βαρύτατες προσβολές και να μη τις επαναλάβει στο μέλλον, τον καλεί να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για τις συκοφαντικές αναρτήσεις του, και όσους συκοφαντικούς ισχυρισμούς έχει κατά καιρούς διατυπώσει, να σβήσει από τον λογαριασμό του στο twitter, τις συκοφαντικές εξυβριστικές και προσβλητικές αναρτήσεις του και τέλος να αναρτήσει στο προφίλ του, ολόκληρο το περιεχόμενο του εξωδίκου.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…