Εξώδικο Βαξεβάνη για τα απροκάλυπτα ψεύδη και τις συκοφαντίες για τους μισθούς του στην ΕΡΤ

Ο Κώστας Βαξεβάνης απέστειλε εξώδικο με αποδέκτες τον εκδότη της διαδικτυακής εφημερίδας Political, Νίκο Καραμανλή των διευθυντών του και άλλων για συκοφαντική του δυσφήμιση, καλώντας τους σήμερα κιόλας να γράψουν την αλήθεια, την οποία γνωρίζουν καλά, και να αποσύρουν το ψεύδος που αναπαράγουν σε βάρος του.

Τα στοχευμένα ψεύδη και οι συκοφαντίες έχουν και τις συνέπειές τους. Η εφημερίδα Political, συμφερόντων του Νίκου Καραμανλή τα μέσα του οποίου είχαν λάβει σχεδόν 70.000 ευρώ από τη δυσώδη λίστα Πέτσα, επιχειρούν μια ακόμη δολοφονία του χαρακτήρα του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, αλλά τώρα καλούνται να αποκαταστήσουν την αλήθεια ή διαφορετικά να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ο Κώστας Βαξεβάνης απέστειλε εξώδικο με αποδέκτες τον εκδότη της διαδικτυακής εφημερίδας Political, Νίκο Καραμανλή των διευθυντών του και άλλων για συκοφαντική του δυσφήμιση, καλώντας τους σήμερα κιόλας να γράψουν την αλήθεια, την οποία γνωρίζουν καλά, και να αποσύρουν το ψεύδος που αναπαράγουν σε βάρος του.

Η παραπάνω ηλεκτρονική εφημερίδα, συμφερόντων του Νίκου Καραμανλή (εκδότη μεταξύ άλλων και της εφημερίδας «Παρασκήνιο»), δημοσίευσε εν πλήρη γνώση της, ψευδή στοιχεία για χρήματα τα οποία δήθεν είχε λάβει ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, από την ΕΡΤ. Οι δημοσιογράφοι της Political, μάλιστα δεν δίστασαν να επαναφέρουν στη δημοσιότητα ψέματα τα οποία έχουν κριθεί ως τέτοια από τη Δικαιοσύνη. Οι ίδιοι εξάλλου γνώριζαν καλά, ότι άλλοι συνάδελφοί τους και συγκεκριμένα στελέχη της εφημερίδας Espresso, έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για συκοφαντική δυσφήμιση του Κώστα Βαξεβάνη. Συγκεκριμένα, έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση επτά μηνών, επειδή είχαν γράψει ότι ο Κώστας Βαξεβάνης είχε λάβει από την ΕΡΤ 1,5 εκατ. ευρώ. Στο σημερινό της φύλλο, η εφημερίδα Political, αναπαράγει απολύτως συνειδητά, το ίδιο ακριβώς ψεύδος.

Τα ψέματα της Political

Στο συκοφαντικό της δημοσίευμα, η ηλεκτρονική εφημερίδα Political, αναφέρει μεταξύ άλλων, με μοναδικό σκοπό, όπως αναφέρεται και στο εξώδικο, να πλήξει την τιμή και την υπόληψη του Κώστα Βαξεβάνη, ότι «και ο Βαξεβάνης υπήρξε λάτρης του κρατικού χρήματος της ΕΡΤ στο παρελθόν», ενώ στη συνέχεια του δήθεν ρεπορτάζ ότι εισέπραξε για το διάστημα 2010-2012, από τη δημόσια τηλεόραση 1.447.388 ευρώ. Το δημοσίευμα λάσπης της Political, αναφέρει περαιτέρω ότι ο Κώστας Βαξεβάνης «εισέπραξε για την εκπομπή του 362.786 ευρώ για το 2010, 716.217 ευρώ για το 2011 και 368.385 ευρώ για το 2012». Μάλιστα σε άλλα σημεία του κατάπτυστου κειμένου γίνεται λόγος για «στρατιά των δημοσιογράφων οι οποίοι κινούνται εντός και πέριξ της Κουμουνδούρου και οι οποίοι με μεγάλη ευκολία δηλώνουν αντισυστημικοί, αλλά ταυτόχρονα λατρεύουν να ζουν με το χρήμα του συστήματος και μάλιστα με το κρατικό χρήμα», ενώ αλλού γράφεται ότι «αρκετοί από αυτούς τους ‘’μαχητικούς’’ δημοσιογράφους δεν είχαν κανέ- να απολύτως πρόβλημα να ξεκοκαλίζουν το… ξεκούραστο κρατικό χρήμα του ελληνικού λαού από τις παραγωγές της ΕΡΤ».

Η αλήθεια, απέναντι στη λάσπη

Οι δημοσιογράφοι και η διευθυντική ομάδα του ηλεκτρονικού εντύπου του Νίκου Καραμανλή, γνώριζαν ασφαλώς πολύ καλά πως όσα έγραψαν είναι πέρα για πέρα ψευδή, όπως βέβαια γνώριζαν καλά και την αλήθεια. Αυτή δεν είναι άλλη από το ότι στο ποσό 1.447.388 ευρώ ανήλθε, για τα έτη 2010-12, το κόστος παραγωγής της εκπομπής «Το Κουτί της Πανδώρας» την οποία παρουσίαζε τότε ο Κώστας Βαξεβάνης. Την παραγωγή αυτή είχε αναλάβει, δυνάμει σύμβασης με την ΕΡΤ, η εταιρεία με την επωνυμία «PAN ENTERTAINMENT Α.Ε.», επομένως το ποσό αυτό δεν ήταν αμοιβή του δημοσιογράφου. Αντιθέτως, η αμοιβή του Κώστα Βαξεβάνη ανερχόταν στο ποσό των 2.000 ευρώ περίπου ανά επεισόδιο. Παρότι τα παραπάνω ήταν και είναι γνωστά εδώ και χρόνια, η Political καταχώρισε στην πρώτη σελίδα της συκοφαντικό τίτλο και υπέρτιτλο, σύμφωνα με τον οποίο, ο Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος δεν είχε καμία μετοχική σχέση με την παραγωγό εταιρεία «PAN ENTERTAINMENT Α.Ε.», πήρε δήθεν από την ΕΡΤ, για την εκπομπή «Το Κουτί της Πανδώρας», το ποσό των 1.447.388 ευρώ, και ότι πλούτισε από δημόσιο χρήμα, ξεκοκαλίζοντας κρατικούς μισθούς.

Γνώριζαν την αλήθεια

Η Political γνώριζε βέβαια την αλήθεια σχετικά με το κόστος παραγωγής της εκπομπής και ποιος εισέπραξε χρήματα, διότι αυτά τα στοιχεία είχαν δημοσιευτεί στη «Διαύγεια» και αναφέρονταν σε απαντητικό έγγραφο της ΕΡΤ που εστάλη στη Βουλή των Ελλήνων, ύστερα από την από ερώτηση του Βουλευτή της Ν.Δ., Άδωνη Γεωργιάδη. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι στελέχη της εφημερίδας Espresso, καταδικάστηκαν, αμετάκλητα, σε φυλάκιση επτά ετών, για την τέλεση σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη της αξιόποινης πράξης της συκοφαντικής δυσφήμησης, για τους ίδιους ακριβώς ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, με αποτέλεσμα εν συνεχεία να του ζητήσουν συγνώμη.΄

Όπως αναφέρεται στην εξώδικη δήλωση του Κώστα Βαξεβάνη, οι συκοφαντική ισχυρισμοί που αναπαράγει η ηλεκτρονική εφημερίδα Political στο σημερινό φύλο της. δεν αποβλέπουν στην ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, και δεν διατυπώθηκαν από δικαιολογημένο ενδιαφέρον, αλλά εκτοξεύτηκαν με απόλυτο στόχο την στοχοποίησή του και την υποτίμηση της προσωπικότητάς του, λόγω της δυναμικής και αποκαλυπτικής εκ μέρους του άσκησης της δημοσιογραφίας, η οποία θα συνεχιστεί. Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, απαιτεί από την Political να ζητήσει μέχρι σήμερα (6/6/2023) το απόγευμα συγγνώμη και συγκεκριμένα να αναρτήσει το εξής κείμενο:

«Είναι απολύτως αναληθή όσα ισχυριστήκαμε για τον κ. Κώστα Βαξεβάνη, αναφορικά με την συνεργασία του με την ΕΡΤ και την αμοιβή που ελάμβανε. Το δημοσίευμά μας στόχευε ευθέως και δολίως στην προσβολή της προσωπικότητάς του, λόγω της αποκαλυπτικής του δημοσιογραφίας, για τα πεπραγμένα της νυν Κυβέρνησης της Ν.Δ., τα συμφέροντα της οποίας εξυπηρετούμε διαχρονικά, για λόγους οικονομικούς».

Χρήματα από τη λίστα Πέτσα

Υπενθυμίζεται ότι τα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Καραμανλή, ένα από τα οποία σήμερα συκοφαντεί αισχρά τον Κώστα Βαξεβάνη, είναι από εκείνα που έχουν λάβει χιλιάδες ευρώ από τη δυσώδη λίστα Πέτσα. Συγκεκριμένα, τα μέσα του ομίλου πήραν περίπου 70.000 ευρώ. Συνολικά το ελληνικό κράτος χρηματοδότησε οκτώ μέσα συμφερόντων του Νίκου Καραμανλή. Ο λόγος για τις δυο εφημερίδες και τις έξι ιστοσελίδες συμφερόντων του εκδότη Νίκου Καραμανλή. Συνολικά το ποσό που πήγε στα άνω ΜΜΕ ανέρχεται στα 68.200 ευρώ. Τα μέσα συμφερόντων του Νίκου Καραμανλή τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση είναι: η εφημερίδα «Παρασκήνιο», η εφημερίδα «Καρφίτσα» και τα sites, paraskhnio.gr, karfitsa.gr, toxrima.gr, backstage24.gr, policepress.gr και dimosdata.gr.

Είναι επιπλέον ενδιαφέρον, ότι η κορωνίδα του ομίλου, δηλαδή η εφημερίδα «Παρασκήνιο» είχε χρήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ηγέτη του 21ου αιώνα». Για την ιστορία, ο Νίκος Καραμανλής είναι από εκείνους οι οποίοι είχαν χρηματοδοτηθεί και από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με τη λίστα που είχε δοθεί στη δημοσιότητα, μέσω Βουλής, ο εκδότης του «Παρασκηνίου» και των λοιπών μέσων ενημέρωσης, είχε λάβει από το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ περισσότερες από 490.000 ευρώ ως δαπάνες προβολής για το έτος 2014.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…