Εξώδικο της ΟΙΕΛΕ σε Κεραμέως για τα περιστικά κακοποίησης στα Αρσάκεια

Αδράνεια στην διερεύνηση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης από το Υπουργείο Παιδείας και κλίμα εκφοβισμού από τον Γ. Μπαμπινιώτη, καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών. 

Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε σήμερα η ΟΙΕΛΕ προς την Υπουργό Παιδείας ζητώντας να προχωρήσει σε άμεσο διοικητικό-οικονομικό έλεγχο των Αρσακείων Σχολείων και να διερευνήσει την εργασιακή σχέση του Δημήτρη Λιγνάδη ή όποιου άλλου εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, με το σχολείο.

Όπως αναφέρεται στην εξώδικη διαμαρτυρία, η περίεργη στάση ανοχής του Υπουργείου βλάπτει πολύ σοβαρά το σχολείο, καθώς διασύρονται εκπαιδευτικοί και διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία του, ενώ αποθρασύνονται όσοι επιδιώκουν να συγκαλυφθεί το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο.

Επιστολή για το ίδιο ζήτημα απέστειλε και ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παράλληλα αναφέρθηκε και στον εκφοβισμό όσων καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης εκ μέρους της ηγεσίας της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και του Προέδρου της κ. Μπαμπινιώτη.

Όπως καταγγέλει στην επιστολή του : «Προσωπικά, έχοντας πλήρης επίγνωση της κρισιμότητας και της σοβαρότητας του θέματος  ζήτησα δημόσια από το Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας την απομάκρυνση του Προέδρου της Γ. Μπαμπινιώτη. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη και η διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής κωφεύει. Αντιθέτως,  αναδύεται μια πανικόβλητη προσπάθεια συγκάλυψης και εκφοβισμού αφού  ο κ. Μπαμπινιώτης, αντί να πρωτοστατεί στις ενέργειες κάθαρσης επιτίθεται εμμονικά κατά όσων καταγγέλλουν περιστατικά βίας και κακοποίησης. Γιατί άραγε;».

Ο Μιχάλης Κουρουτός, κάλεσε τον Πρωθυπουργό να αναλάβει την θεσμική του ευθύνη, ώστε να απομακρυνθούν από την εκπαίδευση όσοι εμπλέκονται ή συγκαλύπτουν τέτοια φαινόμενα. «Οφείλετε να μεριμνήσετε, ώστε όλοι όσοι επιχειρούν να συγκαλύψουν ή αδρανούν ή ολιγωρούν να πράξουν τα δέοντα απέναντι σε ειδεχθείς πράξεις, απαιτείται να πάψουν να απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της Πολιτείας. Η απομόνωση και η απομάκρυνσή τους από τον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης θα πρέπει να είναι μόνο η αρχή για την κάθαρση και την απόδοση δικαιοσύνης στις παιδικές και εφηβικές ψυχές που τραυματίστηκαν από «ευπρεπείς» ασυνείδητους που δρούσαν και δρουν ανενόχλητοι ελέω της σιωπής και της θεσμικής αδιαφορίας», υπογράμμισε στην επιστολή του. 
 

Ντοκουμέντο που εκθέτει την κυβερνητική μονταζιέρα: Αυτό ήταν το σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα μέχρι το 2019 που «έβλεπε» 170χλμ

Ντοκουμέντο που εκθέτει την κυβερνητική μονταζιέρα: Αυτό ήταν το σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα μέχρι το 2019 που «έβλεπε» 170χλμ

Η κυβέρνηση «έπαιζε» όλες αυτές τις μέρες, με τις λέξεις που την ίδια βόλευαν, προσπαθώντας…