Εξώδικο Ρουμελιώτη σε Στουρνάρα - Κάνει λόγο για κακόβουλους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς

Ο πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ζητάει να του παραδοθούν όλα τα έγγραφα βάσει των οποίων προσκαλείται σε ακρόαση τη Δευτέρα από την Τράπεζα της Ελλάδος

NewsRoom 01/03/2019 | 13:52

Όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του προέδρου της τράπεζας, διαβιβάστηκε, με δικαστικό επιμελητή, επιστολή του στην ΤτΕ, με την οποία ζητά να του δοθούν τα έγγραφα που δικαιολογούν τους εις βάρος του κακόβουλους και συκοφαντικούς  χαρακτηρισμούς. Ειδικότερα, ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρεται στους ισχυρισμούς ότι λειτουργεί ως εκτελεστικός πρόεδρος και ότι έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η παράδοση των εγγράφων είναι αναγκαία για να μπορέσει να ανατρέψει τους παραπάνω ισχυρισμούς, υποστηρίζει ο καθηγητής. Σε διαφορετική περίπτωση προτίθεται να καταγγείλει δημοσίως τις παραλείψεις αυτές εκ μέρους της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός του, επισημαίνεται από το περιβάλλον του.

Ο πανεπιστημιακός, σημειώνει επίσης ότι η φήμη και η εμπειρία του έχουν κριθεί πολλάκις στο παρελθόν, τόσο στην Ελλάδα όσο όμως και στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι είχε φθάσει ως το αξίωμα του αν. διευθύνοντος συμβούλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Παράλληλα, συνεργάτες του διαμηνύουν ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμαυρώσει το παρελθόν του με κατασκευασμένες κατηγορίες. Έλεγαν μάλιστα ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο Π. Ρουμελιώτης πρωτοστάτησε προκειμένου να γίνει έλεγχος στις νέες χρηματοδοτήσεις του Ομίλου Καλογρίτσα, οι οποίες είχαν εγκριθεί από ανώτατα εκτελεστικά στελέχη της Τράπεζας. Επίσης, όταν απαίτησε να επιστραφούν τα κόκκινα δάνεια πολιτικών κομμάτων στην Attica Bank από Fund του εξωτερικού, ενέργεια που επίσης είχαν εγκρίνει τα ίδια εκτελεστικά στελέχη.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.