Εξώδικο έστειλε ο Κωνστ. Πλεύρης στη Νατάσα Γιάμαλη – Βρίθει σεξιστικών σχολίων

Με εξώδικο και σεξιστικά σχόλια ο γνωστός εθνικοσοσιαλιστής προσπαθεί να πείσει τη δημοσιογράφο να τον καλέσει στην εκπομπή της

Με σεξιστικά σχόλια ήταν γεμάτο το εξώδικο που έστειλε στη δημοσιογράφο Νατάσα Γιάμαλη, ο γνωστός εθνικοσοσιαλιστής Κωνσταντίνος Πλεύρης. 

Σε ένα κείμενο γραμμένο στην αρχαΐζουσα που χρησιμοποιεί πάντοτε προκειμένου να προσδώσει επίπλαστο κύρος σε ό,τι λέει, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης ουσιαστικά επιχειρεί να… πείσει τη δημοσιογράφο να τον καλέσει στην εκπομπή της προκειμένου να της εξηγήσει γιατί τα όσα είπε για τον κορυφαίο έλληνα μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι… λανθασμένα.

Βεβαίως, ο κ. Πλεύρης δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να δείξει όλα τα «ταλέντα» του, αφού γέμισε το εξώδικο προς τη Νατάσα Γιάμαλη με πλήθος σεξιστικών σχολίων.

«Παρακολουθώ τας εκπομπάς σας όχι διότι έχουν αξίαν, αλλά διότι έχετε ωραίαν εμφάνισιν. […] Ωστόσον, πάνυ ασμένως προάγομαι να σας βεβαιώσω ότι η ωραιοτάτης σας επικαλύπτει τα προαναφερθέντα ελαττώματά σας και σας προσήκει το αρχαιοελληνικόν «έξωθεν Ελένη, έσωθεν Εκάβη» που κάποιος θα σας εξηγήση τι σημαίνει», σημειώνει μεταξύ άλλων..

Άμεση ήταν η απάντηση της δημοσιογράφου, η οποία δημοσίευσε ολόκληρο το εξώδικο του κ. Πλεύρη, τονίζοντας ότι έχει ήδη απαντήσει και εκείνη με εξώδικο.

«Όταν ο σεξισμός «παρακολουθώ τας εκπομπάς σας όχι διότι έχουν αξίαν, αλλά διότι έχετε ωραίαν εμφάνισιν»/ «έξωθεν Ελένη, έσωθεν Εκάβη» και το  mansplaining «καποιος θα σας εξηγήσει τι σημαίνει» «αγνοείτε ουσιαστικώς τας εννοίας…»  συναντούν την ακροδεξιά ρητορική περί «ρατσισμού, ιθαγενείας, κιναιδισμού, παναριστερισμού» αλλά και την ανάγκη για αυτοπροβολή με επιχείρημα απολύτως τεκμηριωμένες δηλώσεις τρίτων που μετέφερα στο πλαίσιο του σχολίου μου στο δελτίο του Kontra για τον κορυφαίο Αφροέλληνα, Γιάννη Αντετοκούνμπο, τότε έχουμε ένα εξώδικο του κ. Κωνσταντίνου Πλεύρη. 

Απάντησα αρμοδίως με εξώδικο. Δεν θα λογοκριθούμε από κανέναν πολλώ δε μάλλον από εκείνους που έχουν κριθεί και έχουν τοποθετηθεί στο περιθώριο της κοινωνίας.

Υγ: η διεύθυνση είναι του τηλεοπτικού σταθμού*», αναφέρει από την πλευρά της η κ. Γιάμαλη.