Εξώδικες δηλώσεις μετανοίας

Κάποιοι πολιτικοί δεν αντέχουν την πολιτική κριτική, τη σκληρή δημοσιογραφική γλώσσα σε ό,τι αφορά στην δημόσια παρουσία τους, την επιθετική, ενίοτε, προς το πρόσωπό τους δημοσιογραφική πένα

mj s cw2ai6A eeM unsplash

Κάποιοι πολιτικοί δεν αντέχουν την πολιτική κριτική, τη σκληρή δημοσιογραφική γλώσσα σε ό,τι αφορά στην δημόσια παρουσία τους, την επιθετική, ενίοτε, προς το πρόσωπό τους δημοσιογραφική πέννα. Και όταν ο πολιτικός δεν αντέχει να αντιμετωπίσει πολιτικά τον δημόσιο έλεγχο, ακόμα και στην υπερβολή του, τότε συνήθως κάνει… πατάτες και γίνεται περίγελος συντάσσοντας εξώδικα και ζητώντας δηλώσεις μετανοίας από τους επικριτές τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Μπογδάνου με τα εξώδικα γελοιότητας προς δημοσιογράφους της ΕΦΣΥΝ και τους συντελεστές της “Ελληνοφρένειας”.

Στην πρώτη περίπτωση ο γραφικός πολιτικός αναφέρεται σε χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό του όπως: “Κουκουλοφόρος δίχως κουκούλα, δήθεν και τσάμπα μάγκας”, “ένας φαλάκρας απ’ έξω κι από μέσα”, “ωρυόταν […] καθότι ο τύπος επέρδετο κυριολεκτικά απ’ το στόμα..”, “ Ακροδεξιός ως τα μπούνια, συνοδοιπόρος του ναζιστικού μορφώματος”, “Μεθοριακή προσωπικότητα, δίχως άλλο, με συμπλεγματική προβολή μεγαλείου”, “…αναλαμβάνοντας αυτοβούλως χρέη ρουφιάνου”, κ.ά.

Ο Μπογδάνος στο εξώδικο αναφέρει ότι “… αποτελεί μια προαποφασισμένη και σκόπιμη προσπάθεια ακραίας σπίλωσης και προσβολής της προσωπικότητας και του ονόματος μου, καθόσον εκφεύγει πλήρως από τα ανεκτά όρια της δημοσιογραφικής κριτικής και δεοντολογίας και επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση συκοφάντησής μου…”

Η ΕΦΣΥΝ ορθώς, κατά τη γνώμη μας, απάντησε: “Εγκαλεί (ο Μπογδάνος) την ιστοσελίδα μας και τους συντάκτες μας για οξύ λόγο και κρίσεις που τάχα τον προσβάλλουν. Όμως, είναι τουλάχιστον αντιφατικό ένας πρώην δημοσιογράφος και νυν βουλευτής, δηλαδή ένα δημόσιο πρόσωπο… να διαμαρτύρεται διότι, για δημόσιες δράσεις και τοποθετήσεις του, του ασκήθηκε οξεία κριτική. Θα περιμέναμε από έναν πολιτικό και μάλιστα πρώην δημοσιογράφο, να αναγνωρίζει στον Τύπο τουλάχιστον τον θεσμικό του ρόλο: το δικαίωμα να παρουσιάζει θέματα του δημόσιου βίου και να τοποθετείται κριτικά απέναντι σ’ αυτά”.

Το δεύτερο εξώδικο του Μπογδάνου προς τους συντελεστές της “Ελληνοφρένειας” αφορούσε εκπομπές στις οποίες χαρακτηριζόταν ως “ρουφιάνος” διότι έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία διαδηλωτή ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μπροστά από το άγαλμα του Τρούμαν, κατά την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στη χώρα μας τον Οκτώβριο του 2019. “… φαίνεται, κυβερνάει η Νέα Ρουφιανοκρατία κι όχι η Νέα Δημοκρατία”, σχολίασαν μεταξύ άλλων οι δημοσιογράφοι…

Το μακροσκελέστατο εξώδικο Μπογδάνου κλείνει ως εξής: “ ΣΑΣ ΚΑΛΩ να τα ανακαλέσετε και να τα διαγράψετε εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση σε εσάς του παρόντος […] υβριστικές και προσβλητικές εκφράσεις σε βάρος του κου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, καθώς και αναληθείς ισχυρισμούς… Ζητάμε προσωπικά συγγνώμη από τον κ. Κωνσταντίνο Μπογδάνο».

Οι επόμενες δέκα μέρες υπήρξαν εφιαλτικές για τον Μπογδάνο διότι οι συντελεστές της Ελληνοφρένειας αναφερόμενοι στο εξώδικο σχολίαζαν επαναλαμβάνοντας το αμίμητο “Ο δεν είναι ρουφιάνος Μπογδάνος” και άλλα παρεμφερή.

Ο Μπογδάνος κατάντησε δημόσιος περίγελος συντάσσοντας εξώδικα προς αντιπολιτευόμενους δημοσιογράφους.

Και ω του θαύματος προέκυψε “αριστερό” εξώδικο Σκουρλέτη, και μάλιστα προς δημοσιογράφο φίλα προσκείμενο στον πολιτικό του χώρο!!! Ενοχλήθηκε το προβεβλημένο στέλεχος της αριστεράς από άρθρο του δημοσιογράφου Γ. Λακόπουλου με τίτλο με τίτλο «Πάνος Σκουρλέτης: αποτυχημένος, μοιραίος, τώρα και προβοκάτορας». Και τί ζητάει με το εξώδικο; Όπως ακριβώς ο Μπογδάνος “εντός δέκα ημερών”!! “Να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς περί προβοκάτορα, μανδαρίνου, εγωπαθή, προκλητικού, με νοοτροπία νεοσταλινικού μικροαστού, μαινόμενου υπονομευτή, καθώς και τους ισχυρισμούς ότι για να ενισχύσω τη ραδιουργία κατά του Τσίπρα
συνεταιρίσθηκα με τον “χομπίστα της πολιτικής” Τσακαλώτο…»!!!

Δε ξέρουμε αν ο κ. Σκουρλέτης θα ήταν ικανοποιημένος με κάποια επανόρθωση αξιολογικών κρίσεων, πράγμα που δείχνει μεγάλη ανασφάλεια.

Δε ξέρουμε αν ο κ. Σκουρλέτης εγκλωβίστηκε “εξωδίκως” για λόγους που έχουν να κάνουν με εύθικτο» χαρακτήρα, αλαζονεία, ή κάτι παρεμφερές ψυχολογικό. Ξέρουμε ωστόσο ότι προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες στην ελευθερία λόγου σε άρθρα γνώμης στην εποχή Μητσοτάκη που επιχειρείται ο στραγγαλισμός της. Κάκιστες υπηρεσίες στο κόμμα του και στον εαυτό του, επίσης.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…