Newsroom

Newsroom

«Έξω τα ΜΑΤ από τις πλατείες και τις γειτονιές»

Περίπου 1.500-2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο το βράδυ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον των κατοίκων που βρίσκονταν εκεί, η οποία έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Μαρτυρίες στο koutipandoras.gr από τη «νέα κυψέλη ανομίας»

5077889

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση είχαν απευθύνει συλλογικότητες της Κυψέλης, οι οποίες τόνιζαν ότι οι ανησυχίες για τη δημόσια υγεία χρησιμοποιούνται ως πρόφαση για την καταπάτηση του δημόσιου χώρου. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, η πλατεία Αγίου Γεωργίου είναι πλατεία-γειτονιά, όπου πάντα συγκεντρώνεται πολύ κόσμος, όπου όλοι είναι γνωστοί μεταξύ τους και ο κόσμος, κάτοικοι, οικογένειες με παιδιά και παρέες περνούν πολύ χρόνο εκεί.

Μαρτυρίες στο koutipandoras.gr από τη «νέα κυψέλη ανομίας»

Στην πλατεία μετά τις 01:00  όπως φαίνεται σε βίντεο, μία διμοιρία των ΜΑΤ και τουλάχιστον 20 μηχανάκια της ομάδας ΔΕΛΤΑ προχώρησαν  σε έφοδο, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, όπου βρίσκονταν κάτοικοι της περιοχής, οι περισσότεροι από τους οποίους νέοι. 

Οι δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων και 37 προσαγωγές από τις οποίες οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.  Αυτόπτεις μάρτυρες περιγράφουν στο Κουτί της Πανδώρας τις σκηνές αστυνομικής βίας που έλαβαν χώρα στους δρόμους της Κυψέλης τα ξημερώματα του Σαββάτου. Κάτοικοι με σπασμένα δόντια, χτυπημένοι στο κεφάλι και το λαιμό και ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της περιοχής, είναι μερικές από τις εικόνες του απολογισμού της κατασταλτικής επιχείρησης.

«Ψάχνουν να βγάλουν “λαβράκι” σε κάτι που πριν δεν έδιναν καμία σημασία»

Τη διαφορετική στάση της αστυνομίας πριν και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στηλιτεύει αναγνώστρια* στο Κουτί της Πανδώρας η οποία αναφέρει συγκεκριμένο περιστατικό από την πλατεία του Αγίου Γεωργίου καταγγέλοντας ότι επιχειρείται η δημιουργία εντυπώσεων.

 Σημειώνεται πως σήμερα Σάββατο ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα στους συλληφθέντες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορίες αφορούν απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και εξύβριση. 

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.