«Έξω απ’ τα σχολεία οι λαθρομετανάστες»: Όταν το ρατσιστικό δηλητήριο διεισδύει σε μαθητές

Στα Γιαννιτσά το ρατσιστικό δηλητήριο εξαπλώθηκε και σε σχολεία, με τους μαθητές να πραγματοποιούν καταλήψεις και πορεία ενάντια στους «λαθρομετανάστες» στα σχολεία τους

Σχόλιο 2019 11 07 151253

Τη σκυτάλη από τους «μεγάλους» πήραν σήμερα το πρωί μαθητές του ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία κατά των προσφύγων που βρίσκονται στην περιοχή.

Κρατώντας πανό, φωνάζοντας μισαλλόδοξα συνθήματα όπως «έξω από τα σχολεία οι λαθρομετανάστες» και τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή» πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, ενώ παράλληλα το ΕΠΑΛ Γιαννιτσών τελεί υπό κατάληψη από σήμερα, ενάντια στην εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή.

Στην είσοδο του σχολείου, οι μαθητές έχουν κρεμάσει πανό με το ακροδεξιό σύνθημα «απελάστε τους λαθραίους μετανάστες από την Ελλάδα – Κλείστε τα σύνορα», ενώ παράλληλα, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, μαθητές απείλησαν να σπάσουν τις κάμερες φωτορεπόρτερ.

Σε μια περίοδο έξαρσης ρατσιστικών πρακτικών απέναντι σε πρόσφυγες, είναι τουλάχιστον λυπηρό να βλέπει κανείς παιδιά να κηρύσσουν το μίσος απέναντι στο διαφορετικό, υπό τον «φόβο», που ένα ολόκληρο σύστημα τους ρίζωσε, ότι απειλείται η… ελληνικότητά τους από κατατρεγμένους ανθρώπους που γλίτωσαν από τον πόλεμο.

Βέβαια, οι αντιδράσεις των μαθητών δεν ξεπήδησαν από το πουθενά, καθώς, λίγες μόλις μέρες πριν, μια μικρή μερίδα κατοίκων στα Γιαννιτσά είχε επιχειρήσει να εμποδίσει τα πούλμαν με πρόσφυγες που κατέφθαναν για να εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής. Μάλιστα, τα πανό που κρατούσαν είχαν… παρόμοιας «εμπνεύσεως» συνθήματα με αυτό των μαθητών και έγραφαν «Απελάστε τους λαθραίους μετανάστες από την Ελλάδα. Κλείστε τα σύνορα. Αλληλεγγύη στους Έλληνες».

Αφού λοιπόν η ακροδεξιά τους «φιέστα» δεν απέδωσε καρπούς και οι πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν, τελικά, στην περιοχή, οι μισαλλόδοξοι κάτοικοι αποφάσισαν να παραδώσουν τη σκυτάλη στους μαθητές που βάλθηκαν να «αναγνωρίσουν» τον «εχθρό» στα όνειρά τους στα μάτια κατατρεγμένων παιδιών που έφτασαν στην περιοχή τους.   

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…