Newsroom

Newsroom

Εξηγήσεις από τον Αθανασίου για την «παρά φύσιν ασέλγεια» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνουν ότι «τέτοιες δηλώσεις πρέπει να καταδικάζονται απερίφραστα διότι ενισχύουν τη ρητορική του μίσους και της ομοφοβίας

αθανασιου Medium

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής απέστειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Μάρκου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Πάνος Σκουρλέτης, με την οποία ζητούν από τον κ. Τασούλα να καλέσει τον κ. Χαράλαμπο Αθανασίου να δώσει εξηγήσεις για αναφορά του στη Βουλή.

Οι βουλευτές κάνουν λόγο για «ανήκουστη» αναφορά του κ. Αθανασίου καθώς αναφέρουν ότι ο ίδιος, στην προσπάθεια να υπερασπιστεί την κ. Μενδώνη, είπε πως «καταργήθηκε η παρά φύσιν ασέλγεια και εντάθηκαν αυτά τα φαινόμενα». Κατόπιν αυτού σημειώνουν ότι «τέτοιες δηλώσεις πρέπει να καταδικάζονται απερίφραστα διότι ενισχύουν τη ρητορική του μίσους και της ομοφοβίας και απαξιώνουν την προσπάθεια των ανθρώπων που βρήκαν τη δύναμη να καταγγείλουν τη σεξουαλική βία», όπως σημειώνουν οι βουλευτές.

Υπενθυμίζουν δε, ότι η άκρως αναχρονιστική διάταξη του Ποινικού Κώδικα για την «παρά φύσιν ασέλγεια» καταργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 διότι αντιμετώπιζε με διακριτό τρόπο τις ομοφυλοφιλικές από τις ετεροφυλοφιλικές πράξεις. Την κατάργηση της διάταξης είχε ζητήσει από το 2004 η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…