Newsroom

Newsroom

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της Άννας

Πώς έφτασαν στα ίχνη 35χρονου

Screenshot 2023 07 19 145437

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της 46χρονης Άννας Ιβάνκοβα, στον Άγιο Παντελεήμονα, όπως ανακοίνωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Για την υπόθεση της δολοφονίας της τρανς γυναίκας από την Κούβα στον Άγιο Παντελεήμονα σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 35χρονου αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι. Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, η Άννα εντοπίστηκε νεκρή στις 10 Ιουλίου μέσα στο διαμέρισμά της, φέροντας πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, την τραχηλική χώρα, στη ραχιαία επιφάνεια, στον αριστερό βραχίονα, στην κοιλιακή χώρα καθώς και στα άνω άκρα.

Παράλληλα, το διαμέρισμα παρουσίαζε εικόνα εκτεταμένης έρευνας, προηγηθείσας πάλης ενώ παρατηρήθηκε πλήθος κηλίδων αίματος. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, ακολούθησε συνδυαστική παρατήρηση και αντιπαραβολή πληροφοριακών και τεχνικών στοιχείων, τα οποία συνέλεξε ειδική επιχειρησιακή ομάδα από τον τόπο του εγκλήματος και την ευρύτερη περιοχή.

Από την αξιολόγηση των στοιχείων καθώς και από την περαιτέρω ανάλυση προανακριτικών και εγκληματολογικών δεδομένων, που προέκυψαν με τη συνδρομή του Τμήματος Εξερευνήσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 35χρονου στην υπόθεση.

Τα στοιχεία που συνδέουν τον 35χρονο με τη δολοφονία στον Άγιο Παντελεήμονα
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ακολούθησαν αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων ο 35χρονος εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και προσήχθη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου στην κατοχή του βρέθηκαν επιπλέον στοιχεία που τον συνδέουν με τον τόπο του εγκλήματος.

Σε επακόλουθη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, τα δακτυλικά αποτυπώματα και το γενετικό υλικό που εντοπίστηκαν στο σπίτι της 46χρονης τρανς που βρήκε τραγικό θάνατο στον Άγιο Παντελεήμονα είναι τα στοιχεία που «έδειξαν» τον 35χρονο από το Μπαγκλαντές ως τον δολοφόνο της.

Ο 35χρονος, ο οποίος είναι παλιός γνώριμος των Αρχών και για τον λόγο αυτό βρίσκονταν τα αποτυπώματα του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ, προσήχθη αρχικά το πρωί από αστυνομικούς της ασφαλείας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες όταν του υπέδειξαν τα στοιχεία που είχαν εναντίον του, εκείνος αρνήθηκε πως είναι ο δολοφόνος. Αυτό που μένει για τους άνδρες του ανθρωποκτονιών οι οποίοι υποστηρίζουν πως έχουν «δέσει» την υπόθεση, είναι να βρουν το κίνητρο πίσω από τη στυγερή δολοφονία της Άννας.