Έξι συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από την Αντιτρομοκρατική-Δείτε τον οπλισμό που βρέθηκε (photos)

Την τυχόν διασύνδεση των συλληφθέντων με κρατούμενους των φυλακών για υποθέσεις τρομοκρατίας προσπαθούν να εξακριβώσουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας,…

02102014 ereunes 004

Την τυχόν διασύνδεση των συλληφθέντων με κρατούμενους των φυλακών για υποθέσεις τρομοκρατίας προσπαθούν να εξακριβώσουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς οι επιχειρήσεις και οι έφοδοι της Αστυνομίας στήθηκαν όταν σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr καταγράφηκαν συνομιλίες με την πρόθεση των υπόπτων να έρθουν από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για εξεύρεση οπλισμού και ενδεχομένως για την πραγματοποίηση χτυπήματος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το μέχρι στιγμής κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι συυληφθέντες δεν εμπεριέχει κατηγορίες αυτού του είδους, ενώ μεταξύ άλλων εξετάζεται αν οι δύο Θεσσαλονικείς που ήρθαν και συνελήφθησαν στο Κολωνάκι έχουν σχέση με υποθέσεις ενόπλων ληστειών που σημειώθηκαν πρόσφατα σε τράπεζες της Βορείου Ελλάδας.

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι, «στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), συνελήφθησαν χθες 01-10-2014 στην Αθήνα, πέντε Έλληνες (τέσσερις άνδρες, οι δύο ηλικίας 26 ετών και οι υπόλοιποι 23 και 30 ετών, καθώς και μία γυναίκα 25 ετών) και ένας 30χρονος Αλβανός.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα των παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, της νομοθεσίας περί όπλων, της πλαστογραφίας, κλπ. Σε έρευνες, που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Σε οικία στην Αθήνα, όπου φιλοξενείτο προσωρινά ο ένας 26χρονος συλληφθείς, καθώς και στην πατρική του οικία στη Θεσσαλονίκη:

-πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας,

-121 φυσίγγια πυροβόλου όπλου 9 mm ,

-11 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου,

-16 φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαφόρων διαμετρημάτων,

-πτυσσόμενη μεταλλική αστυνομική ράβδος (γκλοπ),

-ηλεκτρονικός εξοπλισμός,

-δυο φωτοβολίδες πυρσοί,

-δύο δέκτες και ένας πομπός ενεργοποίησης πυροτεχνημάτων.

Σε δύο οικίες του 30χρονου Έλληνα συλληφθέντα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρέθηκαν μία πλήρης αμυντική χειροβομβίδα, πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάζνικοφ, περίστροφο διαμετρήματος 38 mm, 5.000 ευρώ, αεροβόλο πιστόλι και αεροβόλο τυφέκιο.

Στην οικία του 30χρονου Αλβανού συλληφθέντα στην Αθήνα βρέθηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός και μικροποσότητα ινδικής κάνναβης. Οι έξι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Οι έρευνες συνεχίζονται».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…