Έξι νεκροί και 90 τραυματίες από βομβιστικές επιθέσεις στην Αίγυπτο

Eπίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, στόχος της οποίας ήταν τα κεντρικά γραφεία της αιγυπτιακής αστυνομίας, αλλά και 3 ακόμα εκρήξεις…

aigyptos 8

Eπίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, στόχος της οποίας ήταν τα κεντρικά γραφεία της αιγυπτιακής αστυνομίας, αλλά και 3 ακόμα εκρήξεις σημειώθηκαν την Παρασκευή στο Κάιρο, καθώς μαχητές ενέτειναν τις επιθέσεις τους κατά της κυβέρνησης, η οποία έχει την υποστήριξη του στρατού. Οι δολοφονικες επιθέσεις από μαχητές έχουν αυξηθεί από τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο στρατός ανέτρεψε τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Μοχάμεντ Μόρσι.
Φρουροί ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον ενός βομβιστή αυτοκτονίας στην προσπάθειά του να οδηγήσει το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στο Κάιρο. Η έκρηξη που ακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμα 70, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Μία οργάνωση, η οποία έχει δηλώσει ότι έμπνευσή της αποτελεί η Αλ-Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κτίριο της αστυνομίας και σε ένα κοντινό μουσείο τέχνης.
“Η έκρηξη ήταν ενάντια στην καταπιεστικές και άπιστες δυνάμεις ασφαλείας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση Ανσάρ Μπείτ αλ-Μακντές, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για αρκετές ακόμα επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας, από τον περασμένο Ιούλιο.
Λίγες ώρες μετά την πρώτη επίθεση, μία βόμβα εξερράγη κοντά σε ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας στην περιοχή Ντόκι του Καΐρου, με αποτέλεσμα 1 άνθρωπος να σκοτωθεί και 14 ακόμα να τραυματιστούν.

Μία τρίτη βομβιστική επίθεση πραγματοποιήθηκε σε αστυνομικό τμήμα κοντά στις Πυραμίδες της Γκίζας, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα.
Μία τέταρτη βόμβα εξερράγη κοντά σε ένα κινηματογραφικό συγκρότημα στην περιοχή Χάραμ, νότια του Καΐρου, σκοτώνοντας 1 άνθρωπο και τραυματίζοντας 7 ακόμα. Λίγο αργότερα η αστυνομία κατάφερε να εξουδετερώσει μία ακόμη βόμβα στην ίδια περιοχή, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
“Το αιγυπτιακό κράτος θα πατάξει την τρομοκρατία, θα την εξολοθρεύσει και θα κυνηγήσει αδυσώπητα τους υπαίτιους”, δήλωσε μετά τις επιθέσεις ο υπηρεσιακός πρόεδρος της χώρας, Αντλί Μανσούρ. left.gr

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…