Newsroom

Newsroom

Έξι νέες περιοχές χρωματίζονται με «βαθύ κόκκινο»

Εξι νέες περιοχές εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» στο πλαίσιο του αυστηρού lockdown.

5254928 2

Ειδικότερα, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται πλέον με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, από αύριο στις 6 το πρωί οι ακόλουθες περιοχές:

η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου
η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου
ο δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών
οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς
ο δήμος Καρδίτσας
Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο» παραμένουν η Αττική και οι Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαϊας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Λέσβου.

Υπενθυμίζεται ότι η Λέρος βρίσκεται ήδη σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από χθες το πρωί, καθεστώς στο οποίο θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 6 το πρωί.

Στο ίδιο καθεστώς εντάσσεται από αύριο το πρωί στις 6 και μέχρι τις 29 Μαρτίου και η Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου (με έδρα τη Σιάτιστα) της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο» με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, βγαίνουν οι εξής περιοχές:

Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας
Η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου
Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας
Η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας
Ο δήμος Ρόδου
Σημειώνεται ότι στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.  Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων, με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων. Επιτρέπεται η τέλεση μυστηρίων με την παρουσία αυστηρά έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού.

Έτσι, τόσο στις περιοχές που είναι στο «κόκκινο», όσο και σε εκείνες που είναι στο «βαθύ κόκκινο» -όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη- η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει από τις 21:00 και θα σταματάει στις 05:00, τα Σαββατοκύριακα και τις καθημερινές.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

 

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ