Έξι μήνες παράταση στις οικονομικές κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία λόγω Κριμαίας

Τ

poutin wide xx 0 1

Τις οικονομικές κυρώσεις παρέτεινε και επίσημα για έξι μήνες η ΕΕ κατά της Ρωσίας, λόγω της προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας και το ρόλο της στη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία.

«Στις 21 Δεκεμβρίου 2015 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρέτεινε τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας μέχρι την 31η Ιουλίου 2016» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στις Βρυξέλλες.

«Δεδομένου ότι οι συμφωνίες του Μινσκ δεν θα έχουν εφαρμοστεί πλήρως μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015, η διάρκεια των κυρώσεων παρατάθηκε ενόσω το Συμβούλιο θα συνεχίζει την αξιολόγηση της προόδου για την εφαρμογή τους» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι αυτή ενδεχομένως να είναι η τελευταία παράταση του συνόλου των κυρώσεων σε βάρος του ενεργειακού, χρηματοπιστωτικού και αμυντικού τομέα της Ρωσίας.

Η Γαλλία και ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη έχουν επιδιώξει επαναπροσέγγιση με τη Μόσχα στο μέτωπο κατά της τρομοκρατίας και εν μέσω της προσπάθειας τερματισμού του πολέμου στη Συρία. Ωστόσο, άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ αντιτείνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει επαναπροσέγγιση έως ότου γίνει σεβαστή η συμφωνία του Μινσκ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, αντιδρώντας στη νέα παράταση, υποστήριξε ότι θα ενθαρρύνει το Κίεβο να παραβιάσει τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax. 

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…