Newsroom

Newsroom

Έξι χιλιάδες νεκροί το Μάρτιο στη Συρία

Εξαιτίας των σφοδρών μαχων και των αεροπορικών πυρών που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα το πρωί στη Συρία, χιλιάδες άνθρωποι έχουν…

siria

Εξαιτίας των σφοδρών μαχων και των αεροπορικών πυρών που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα το πρωί στη Συρία, χιλιάδες άνθρωποι έχουν χασει τις ζωές τους. Πιο συγκεκριμένα στους 6.000 υπολογίζονται οι νεκροί μόνο για το μήνα Μάρτιο σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως ο πλέον αιματηρός μήνας, από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Μια ολόκληρη οικογένεια έχασε τη ζωή της. Ένα αγοράκι τριών ετών, η πεντάχρονη αδελφή του, η μητέρα τους και η γιαγιά τους σκοτώθηκαν νωρίς το πρωί στην περιοχή Μκαϊλγιαμπέ. «Μάχες ξέσπασαν στη συνοικία Μπαρζέ στη βόρεια Δαμασκό. Πέντε πολίτες τραυματίστηκαν από οβίδες, από τις οποίες προκλήθηκαν και υλικές ζημιές. Συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης στην περιφέρεια της ανατολικής συνοικίας Τζομπάρ, από την πλευρά της πλατείας των Αββασιδών», αναφέρει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο στρατός απωθεί αρκετές εβδομάδες τώρα με βομβαρδισμούς τις επιθέσεις των ανταρτών που προσπαθούν να εισέλθουν στο κέντρο της Δαμασκού, από φυλάκια ανταρτών στις συνοικίες και τα προάστια της περιφέρειας της πρωτεύουσας. Τρεις άνδρες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 20 πολίτες τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς στο μεγάλο προάστιο Χατζάρ-αλ Ασουάντ της νότιας Δαμασκού. Τη Δευτέρα τα βίαια επεισόδια προκάλεσαν το θάνατο 150 ανθρώπων -69 πολιτών, 44 ανταρτών και 37 στρατιωτών-σύμφωνα με απολογισμό του Παρατηρητηρίου.