Newsroom

Newsroom

Έχετε άγχος; Δείτε πως μπορείτε να το αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο!

Το άγχος είναι πηγή προβλήματος για τους περισσότερους ανθρώπους στη σύγχρονη καθημερινότητα.

57f25fae1dc52442318b4570

Το ασφυκτικό περιβάλλον της πόλης, τα οικονομικά προβλήματα, οι επαγγελματικές δυσκολίες, οι προσωπικές σχέσεις, είναι παράγοντες που μπορεί να καθηλώσουν ανθρώπους στην ένταση και το άγχος, με ζημιογόνα αποτελέσματα για την ψυχική κατάσταση και τη σωματική υγεία.

Για να αποφύγετε τα ηρεμιστικά και τα αγχολυτικά χάπια, καλό θα ήταν να δοκιμάσετε πρώτα κάποιες εύκολες και φυσικές λύσεις, πριν καταφύγετε στη βοήθεια κάποιου ειδικού.

Χαμομήλι

Μερικές χημικές ενώσεις στο χαμομήλι (Matricaria recutita) έχουν την ιδιότητα να προσκολλώνται στους ίδιους υποδοχείς του εγκεφάλου, όπως και ορισμένα φάρμακα για την μείωση του άγχους. Μπορείτε επίσης να το πάρετε ως συμπλήρωμα, το οποίο συνήθως θα βρείτε στην αγορά να περιέχει 1,2% απιγενίνη (ενεργό συστατικό), μαζί με αποξηραμένους ανθούς χαμομηλιού.

L-θεανίνη (ή πράσινο τσάι)

Έρευνες δείχνουν ότι η L-θεανίνη βοηθά να σταματήσει ο αυξημένος καρδιακός ρυθμός και μειώνει την πίεση του αίματος, ενώ σε μερικές μελέτες σε ανθρώπους έχει αποδειχτεί ότι μειώνει το άγχος.

Βαλεριάνα

Ορισμένα φυτικά συμπληρώματα μειώνουν το άγχος χωρίς να σας προκαλούν υπνηλία (όπως η L-θεανίνη), ενώ άλλα είναι ηρεμιστικά. Η βαλεριάνα (Valeriana officinalis) ανήκει ξεκάθαρα στην δεύτερη κατηγορία. Πρόκειται για μια εξαιρετική φυτική λύση για την αντιμετώπιση της αϋπνίας. Περιέχει χημικές ενώσεις με ηρεμιστική δράση.

Άσκηση

Η άσκηση κάνει καλό στον εγκέφαλο και έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι είναι ένα ισχυρό αντίδοτο στην κατάθλιψη και το άγχος, τόσο με άμεση όσο και μακροπρόθεσμη δράση. Αν ασκείστε σε τακτική βάση, θα έχετε περισσότερη αυτοεκτίμηση και θα αισθάνεστε περισσότερο υγιείς γενικότερα.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…