Newsroom

Newsroom

Εξεταστική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τις λίστες Πέτσα μετά το σκάνδαλο Κουρτς

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να ελεγχθούν οι κατ’ επανάληψη πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με χρήματα των φορολογουμένων που αποτελούν και το αντικείμενο της χειραγώγησης

Ektakti Epikairotita 0 1

«Φωτιά» βάζει στο πολιτικό σκηνικό η πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση στον πρόεδρο της Βουλής αναφορικά με «τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση Μητσοτάκη στο Documento για να ξεχάσουμε τα… κατορθώματα αλά Κουρτς

Σύσσωμη η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε το μεσημέρι της Δευτέρας αίτημα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, με βάση το δικαίωμα που χορηγεί στην αντιπολίτευση η τελευταία συνταγματική αναθεώρηση. Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή απαντητική ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Νάσου Ηλιόπουλου, κατέληγε προφητικά: Και να φανταστείτε είμαστε ακόμη στην αρχή. Τα καλύτερα έπονται…

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να ελεγχθούν οι κατ’ επανάληψη πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με χρήματα των φορολογουμένων που αποτελούν και το αντικείμενο της χειραγώγησης.

Ειδικότερα, απαιτεί τη διερεύνηση των κριτηρίων βάσει των οποίων δόθηκαν περί τα 42 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ, από τις λίστες Πέτσα 1 και 2, η αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος εμβολιαστική καμπάνια του υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση της EnterpriseGreece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης, καθώς και η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας OpinionPoll, τα αποτελέσματα της οποίας έχει αρνηθεί να ελέγξει η κυβερνητική πλειοψηφία στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, παρά το αίτημα και τα ατράνταχτα σχετικά στοιχεία που προσκόμισε η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στην Αυστρία, όπου αποκαλύφθηκε ότι ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κούρτς, που πριν λίγους μήνες βραβεύθηκε για την Ελευθερία των ΜΜΕ με ειδική τιμητική ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη σχετική εκδήλωση, χρηματοδοτούσε φίλια ΜΜΕ προκειμένου να λαμβάνει ως αντάλλαγμα θετικά άρθρα και ευνοϊκές δημοσκοπήσεις, και ιδίως μετά τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση, αναδεικνύεται εκ νέου η απαξίωση της οποίας τυγχάνουν τέτοιες πρακτικές από την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και από τους θεσμούς» καταλήγει η Κουμουνδούρου στη σχετική ανακοίνωση.

Το αίτημα:

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

ΕΡΤ

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

«Ο Μεντιλίμπαρ έχει αποδείξει ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας», είπε ο Κώστας Παπαδόπουλος μιλώντας…