Εξεταστική: Παρατυπία καταλογίζει στην OpinionPoll ο Μαύρος της MRB για δημοσκόπηση που έβγαζε πρώτο τον Λοβέρδο

H ταυτότητα της ύποπτης δημοσκόπησης είχε δημοσιευτεί στο site tomanifesto.gr, το οποίο συνδεόταν με τον δημοσιολόγο και σύμβουλο επικοινωνίας στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ (Κτιριακές Υποδομές), Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.

5460279

Παράλειψη και παρατυπία καταλόγισε στην OpinionPoll ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εταιριών Δημοσκοπήσεων & Έρευνας Αγοράς και διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, σε σχέση με την επίμαχη δημοσκόπηση του περασμένου Μαΐου που ήταν σε ευθεία σύγκρουση με τα στοιχεία του «Ευρωβαρόμετρου». Στη συγκεκριμένη μέτρηση της δημοσκοπικής, που ερευνάται για τις απευθείας αναθέσεις ύψους 270.000 ευρώ σε εταιρία του ίδιου ομίλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν πρώτος με διαφορά περίπου 4 μονάδων από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Τελικά, ο διωκόμενος και υπό απαλλαγή λόγω παραγραφής πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν μπήκε καν στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή, ο κ. Μαύρος ανέφερε ότι η ταυτότητα της ύποπτης δημοσκόπησης είχε δημοσιευτεί στο site tomanifesto.gr, το οποίο συνδεόταν με τον δημοσιολόγο και σύμβουλο επικοινωνίας στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ (Κτιριακές Υποδομές), Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Τότε, λοιπόν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του μάρτυρα, η OpinionPoll παρέλειψε να αναφέρει τον «πελάτη». Δηλαδή, τον εντολέα που ζήτησε τη διεξαγωγή της δημοσκόπησης, κάτι που αποτελεί «παράβαση του νόμου», όπως απάντησε στον βουλευτή της ΝΔ, Λάζαρο Τσαβδαρίδη, ο οποίος κατέθετε σωρηδόν αγωγές κατά του δήμου Βέροιας γιατί -μάλλον- δεν του αρκούσε η βουλευτική αποζημίωση.

«Ήταν κάτι παράτυπο;» ρώτησε η εισηγήτρια της πλειοψηφίας, Κατερίνα Παλιούρα – Παπακώστα, σχετικά με τη μη δημοσίευση του εντολέα, με τον κ. Μαύρο να αντιτείνει: «Όταν δεν το γράφει…». Σε εκείνο το σημείο, βουλευτές της ΝΔ εκτός μικροφώνου αποπειράθηκαν να εκμαιεύσουν από τον μάρτυρα μία βολική απάντηση, με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Γιάννη Κεφαλογιάννη, να προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη. Απαντώντας για το ίδιο ζήτημα σε ερωτήσεις του Γιάννη Ραγκούση, έκρινε σοβαρό ζήτημα να μην γνωστοποιείται ο «πελάτης» των δημοσκοπικών εταιριών, ενώ αξιολόγησε ως δικαιολογημένη την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ να εγείρει θέμα αναφορικά με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…