Newsroom

Newsroom

Εξέτασαν τους κάλυκες και το DNA για την υπόθεση Φουρθιώτη με δέκα μέρες καθυστέρηση;

Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν από τη μέχρι τώρα σχηματισθείσα δικογραφία για την υπόθεση των πυροβολισμών εναντίον της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και του σπιτιού του Μένιου Φουρθιώτη στον Διόνυσο.  

5284930 1

 Οι πυροβολισμοί στο σπίτι Μένιου  Φουρθιώτη όπως και οι πυροβολισμοί εναντίον της ομάδας ΔΙΑΣ έγιναν στις 16 Απριλίου, μπορεί να ταυτοποιήθηκαν από τους κάλυκες ότι ήταν προέρχονταν από το ίδιο όπλο, όμως η  εξέταση έγινε με 10 ημέρες καθυστέρηση (26 Απριλίου)  και ύστερα από τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη. 

Η εξέταση των καλύκων είναι μια απλή για την τεχνολογία που διαθέτει η  Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) , διαδικασία που συνίσταται στο να διαπιστωθεί με ποιον τρόπο ο επικρουστήρας έχει χτυπήσει πάνω στο καψύλλιο της σφαίρας. Πρόκειται για μοναδικό για κάθε όπλο αποτύπωμα, είναι δηλαδή κάτι σαν δακτυλικό αποτύπωμα του όπλου.

Η εξέταση αυτή είναι υπόθεση ρουτίνας για τα εγκληματολογικά εργαστήρια και χρειάζεται μόλις μερικά λεπτά. Συνήθως προκύπτει από την εναπόθεση δύο φωτογραφιών από δύο διαφορετικούς κάλυκες ώστε να δουν αν τα «χτυπήματα» στον κάλυκα ταυτίζονται. Η εξέταση γίνεται από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο.

Είναι λοιπόν βέβαιο ότι τουλάχιστον από τις 17 Απριλίου 2021 η Αστυνομία γνωρίζει ότι τα δύο περιστατικά με τη χρήση Καλάσνικοφ αφορούσαν το ίδιο όπλο. Όπως προκύπτει όμως από τα έγγραφα της δικογραφίας που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία, η ενημέρωση από τη ΔΕΕ ότι πρόκειται για το ίδιο όπλο έγινε με δέκα μέρες καθυστέρηση, δηλαδή στις 27 Απριλίου 2021. Δηλαδή αφού είχαν γίνει οι δημόσιες καταγγελίες του Βαξεβάνη και αφού είχε καταθέσει στην Ασφάλεια στις 26 Απριλίου 2021.

Στις 27 Απριλίου στέλνεται παράλληλα και το αποτέλεσμα από τον έλεγχο του βιολογικού υλικού που πραγματοποίησε το τμήμα βιολογικού ελέγχου της ΔΕΕ, ενώ η ανάλυση αυτή, ειδικά για τέτοιες κρίσιμες υποθέσεις που αφορούν πυροβολισμούς, θέλει λιγότερο από 48 ώρες. Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα ότι όλες οι ενέργειες γίνονται από την πλευρά της Αστυνομίας, μετά τη δημόσια καταγγελία του Βαξεβάνη και μετά την κατάθεσή του.

Το ερώτημα είναι τι οδήγησε στην καθυστέρηση η οποία ήταν καθοριστική για να ξεκινήσουν έρευνες προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ποιος δηλαδή στερούσε και γιατί την πληροφορία ότι πρόκειται για το ίδιο όπλο, που χτύπησε τόσο το φυλάκιο έξω από το σπίτι του Φουρθιώτη, όσο και τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…