Εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά: Συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ θα έχει ο Δένδιας

Στο ταξίδι που θα πραγματοποιήσει στην Τουρκία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα έχει συνάντηση  και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στην Τουρκία και την Άγκυρα θα βρεθεί την Πέμπτη (15.04), ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα διεξαχθεί προγραμματισμένη συνάντηση με τον ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, θα έχει μια ακόμα, πολύ πιο σημαντική και κρίσιμη, συνάντηση πριν από αυτή με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το  ελληνικό ΥΠΕΞ  να κάνει  γνωστό ότι η συνάντηση του  Νίκου Δένδια, θα γίνει στις 15.00.  Η  συνάντηση αυτή θα έχει ενδιαφέρον καθώς  πραγματοποιείται  σε μια περίοδο όπου το «τρίγωνο» της διπλωματίας ανάμεσα σε Ελλάδα – Λιβύη – Τουρκία έχει εξελιχθεί σε μια παρτίδα «σκάκι», με φόντο την Ανατολική Μεσόγειο, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δυναμιτίζει το κλίμα λίγες ώρες πριν την συνάντηση.  

Ο Ερντογάν σε εκδήλωση στο προεδρικό μέγαρο κατά την οποία είχε συνομιλία με νέους της χώρας, πήγε ένα βήμα παραπέρα και δεν δίστασε να τονίσει «εμείς δεν αποφεύγουμε τις συνομιλίες, αρκεί να ξέρουν πως πρέπει να σέβονται την Τουρκία».

Ακόμη, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα έχει στόχο να κάνει σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές του τουρκολιβυκού μνημονίου.

«Εμείς στην ανατολική Μεσόγειο το μεγάλο μας άλμα το κάναμε με τη συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη. Η Τουρκία με το θέμα της Λιβύης, έδειξε την αποφασιστικότητα της και στο ζήτημα των σεισμικών ερευνών και στο θέμα των γεωτρήσεων. Εμείς εκεί μπορούμε να κάνουμε και σεισμογραφικές έρευνες και γεωτρήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Η Ελλάδα ενοχλήθηκε διότι δεν διαθέτει τέτοια πλοία. Όμως η Ελλάδα δεν έχει και δικαιώματα στην περιοχή όπως έχουμε εμείς», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Γάζα: Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου καλεί το Ισραήλ και την Χαμάς να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο

Γάζα: Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου καλεί το Ισραήλ και την Χαμάς να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο

«Οι επιθέσεις εναντίον αθώων Ισραηλινών αμάχων αντιπροσωπεύουν μερικά από τα πιο σοβαρά διεθνή εγκλήματα που…