ΓΜ

Γιώργος Μιχαήλ

«Εξελιγμένα» Οπλικά για να σκορπίσουμε θάνατο

Μήπως έχουμε τρελαθεί; Μήπως έχουμε συλλογική παράκρουση; Μήπως Είμαστε πολύ σοβαρά διαταραγμένοι και δεν έχουμε κατανοήσει ότι οδηγούμε την ανθρωπότητα στον όλεθρο;

1000 5

Λίγο καιρό πριν, κοπτόμασταν, για τον τεράστιο κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής για τον κίνδυνο της αύξησης της θερμοκρασίας του «γαλάζιου» πλανήτη μας από την άμετρη χρήση των ορυκτών καυσίμων και τώρα έξαφνα κινδυνεύουμε να αφανιστούμε πολεμώντας μεταξύ μας με πολύ πιθανή τη χρήση πυρηνικών οπλών μικρού και μεγάλου βεληνεκούς, μεταξύ των άλλων και για το ποιος θα είναι ο προνομιακός προμηθευτής του φυσικού αερίου, ενός ορυκτού καυσίμου ρυπογόνου όπως ακριβώς και όλα τα άλλα, που χρειάζεται όμως πολύ περισσότερη προσοχή κατά την διακίνηση και την χρήση του.

Σήμερα, κάτω από την απειλή πυρηνικού πολέμου κάποιοι άδουν «πατριωτικά» εμβατήρια, τη στιγμή που οι ανεγκέφαλοι του κυβερνητικού επιτελείου της Ελλάδας στέλνουν οπλα – αντί για ανθρωπιστική βοήθεια και φάρμακα – στους «αδελφούς» ουκρανούς.

Μήπως πραγματικά χρειαζόμαστε ειδικό να εξετάσει το πρόβλημα της διαταραχής που έχουμε όταν δεχόμαστε χωρίς αντίδραση απόψεις και αποφάσεις όπως αυτές του κυρίου Σολτς που δηλώνει ότι η Γερμανία θα δώσει 100 δισεκατομμύρια ευρώ για την εξοπλιστική βιομηχανία της χώρας της. Τόση ανάγκη λοιπόν για όπλα; Για ποιους χρειαζόμαστε αυτά όπλα; Αυτές είναι οι πραγματικές ανάγκες της ανθρωπότητας; Μήπως για να πολεμήσουμε με τέρατα από το διάστημα; Μήπως για να αναχαιτίσουμε κάποια βροχή μετεωριτών που μας απειλεί; .

Σαν ηλίθιοι σκοτωνόμαστε μεταξύ μας και κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε ένα πυρηνικό όλεθρο, αντί να παλέψουμε ενάντια στην πείνα τη φτώχια και την εκμετάλλευση των αδύνατων. Αντί να βοηθήσουμε ουσιαστικά φιλοξενώντας και όχι στοιβάζοντας σε γκέτο τα εκατομμύρια δύστυχους πρόσφυγες που ελπίζοντας για μια καλύτερη μέρα πνίγονται στη θάλασσα.

Αντί να αμυνθούμε ενάντια στην κάθε αθλιότητα των επικυρίαρχων που μας διαφεντεύουν, αντί να αναπτύσσουμε νέες και αποδοτικότερες μορφές καλλιέργειας της γης, να αξιοποιούμε τις ανανεώσιμες πηγές της ενέργειας για αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, να εξελίσσουμε και να βελτιώνουμε την παροχή της τροφής και της στέγης για κάθε άνθρωπο στον πλανήτη, και γενικά να εργαζόμαστε για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, αντί να προσπαθήσουμε να λύσουμε το μεταναστευτικό πρόβλημα βοηθώντας τις χώρες που ταλαιπωρούνται με οικονομικά, περιβαλλοντικά και επισιτιστικά προβλήματα, αντί να αναπτύσσουμε νέες τεχνολογίες για την έρευνα και αξιοποίηση του διαστήματος , «επείγει» 100 δισεκατομμύρια να διατεθούν από την Γερμανία για ανάπτυξη βιομηχανίας όπλων ώστε να σκοτωθούμε μεταξύ μας πιο αποτελεσματικά.

Σαν ηλίθιοι και αποβλακωμένοι αναμασούμε εδώ και χρόνια τα ίδια και τα ίδια, επιμένοντας να προωθούμε την εξέλιξη νέων πυρηνικών οπλικών συστημάτων για να αλληλοκαταστραφούμε. 

Ο ερωτευμένος με το ΝΑΤΟ αλλά και την παγκόσμια ελίτ πρωθυπουργός της Ελλάδας στέλνει στον ουκρανικό λαό 20.000 καλάσνικωφ για να σφαχτούν μεταξύ τους σε οδομαχίες, οι νεαροί Ρώσσοι και Ουκρανοί και η Ελλάδα να καταχωρηθεί στους εχθρούς της Ρωσίας.  Τα αποτρόπαια γεγονότα που ακούμε και βλέπουμε στις μέρες μας, μας κάνουν να υποπτευόμαστε, μήπως τελικά, κάποιοι από τους γερασμένους βιολογικά και ηθικά αλαζόνες ολιγάρχες που κυβερνάνε τον πλανήτη, «αξιοποιώντας» την ισχύ των κεφαλαίων τους, θέλουν να « γλεντήσουν» τα τελευταία χρόνια της χλιδάτης ζωής τους, απολαμβάνοντας σαν τον Νέρωνα, τον θάνατο και την καταστροφή, με το να οδηγούν εκατομμύρια νέους κυρίως ανθρώπους, στον πόλεμο, στη δυστυχία και στο θάνατο, βορά στο φασισμό και στα «εξελιγμένα» οπλικά Συστημάτων που οι ίδιοι προωθούνε.

Ας παλέψουμε όσοι ενδιαφερόμαστε για το μέλλον μας, με όλες μας τις δυνάμεις για την ζωή την ειρήνη και την δημιουργία. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος αν θέλουμε να επιβιώσουμε.
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους