Εξηγήσεις από τον Π. Καμμένο ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για καταδικασμένο χρυσαυγίτη εθνοφύλακα

Εξηγήσεις από τον Πάνο Καμμένο ζητούν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή καταδικασμένου πρώην πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στην εθνοφυλακή της Δράμας. Η Ερώτηση έρχεται λίγα 24ωρα μετά την επιστολή 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον ΠτΒ για παραπομπή του Κ. Κατσίκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

5ad739611dc524d63c8b4595

του Άγγελου Προβολισιάνου

Με βάση ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, οι βουλευτές σημειώνουν πως o Παναγιώτης Μπαντέμης είναι πρώην πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στην Δράμα και παρόλο που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 14 ετών και 10 μηνών ως επικεφαλής επίθεσης σε βάρος δύο γυναικών από τη Βόρεια Ήπειρο στο Μεταξουργείο το 2011, αποτελεί έφεδρο εθνοφύλακα που συμμετέχει σε ασκήσεις εθελοντικών ταγμάτων εθνοφυλακής. Κατά το ρεπορτάζ, ο καταδικασμένος πρώην πυρηνάρχης είναι αρκετά προβεβλημένος -ακόμα και βραβευμένος- και έχει «φωτογραφηθεί τόσο με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, καθώς και με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καραγιαννίδης Χρήστος, Βράντζα Παναγιώτα, Γιαννακίδης Ευστάθιος, Δουζίνας Κωνσταντίνος, Δρίτσας Θεόδωρος, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Θεωνάς Ιωάννης, Ιγγλέζη Αικατερίνη, Καββαδία Αννέτα, Καρακώστα Εύη, Κυρίτσης Γεώργιος, Μανιός Νικόλαος, Μορφίδης Κωνσταντίνος, Μπαλαούρας Μάκης, Πάλλης Γεώργιος, Σταματάκη Ελένη και Ψυχογιός Γεώργιος χαρακτηρίζουν «εξαιρετικά ανησυχητικό» ότι μετά την καταδίκη του ο Παναγιώτης Μπαντέμης συνεχίζει να συμμετέχει στο Τάγμα Εθνοφυλακής Δράμας και να εξοπλίζεται με πολεμοφόδια από τον ελληνικό στρατό, ενώ φωτογραφίζεται και με στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

Ως εκ τούτου, ρωτούν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας:

1) Αληθεύει ότι ο Παναγιώτης Μπαντέμης μετέχει στο Τάγμα Εθνοφυλακής Δράμας;

2) Αν αληθεύει, πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό εφόσον έχει πρωτόδικη καταδίκη;

3) Ποιοι άλλοι μετέχουν στο ΤΕ Δράμας;

4) Έγινε και,αν ναι, πότε η άσκηση «Πανελλήνια Άσκηση Εφέδρων Μακεδονομάχος 2018»;

5) Υπάρχει συγκρότηση εθελοντικών Ταγμάτων Εθνοφυλακής;

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…