Εξέγερση στη Γαλλία: Νεκρός διαδηλωτής

Η Γαλλία φλέγεται μετά τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ από σφαίρα αστυνομικού, που προκάλεσε βίαιες ταραχές σε αρκετές πόλεις.

Γαλλια ταραχες

Οι αρχές παίρνουν έκτακτα μέτρα και κατεβάζουν τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας, ενώ παράλληλα απαγορεύτηκαν οι διαδηλώσεις και «πάγωσε» η κυκλοφορία των δημόσιων μέσων μεταφοράς. Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν μέρος των μέτρων που εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της διυπουργικής επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων, που συνεδρίασε το μεσημέρι, στο υπουργείο Εσωτερικών υπό την ηγεσία του προέδρου Μακρόν.

 

Γαλλια, Γαλλια 17χρονος, Γαλλια επεισοδια, δολοφονια, διαδηλωσεις, Ναντερ, αστυνομικος, αστυνομια, πυροβολισμος

Nεκρός διαδηλωτής

Η τηλεόραση BFM, επικαλούμενη την εισαγγελία της Ρουέν, στη βόρεια Γαλλία, μετέδωσε ότι υπάρχει ήδη ένας νεκρός νεαρός άνδρας, ο οποίος πήδηξε από κτήριο, όταν ένας όροφος σούπερ μάρκετ χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια των χθεσινών ταραχών. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένας νεαρός άνδρας γύρω στα είκοσί του πέθανε σήμερα το απόγευμα αφού έπεσε από μια στέγη στην οποία είχε ανέβει μαζί με έναν άλλο νεαρό άνδρα» σημείωσε.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ρουέν και κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρός, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του δεν αφήνει ελπίδες, σύμφωνα με το Rtl.fr.

Η περίπτωση του νεαρού αποτελεί τον πρώτο θάνατο εν μέσω των ταραχών που λαμβάνουν χώρα στη Γαλλία.

Αύριο η κηδεία του 17χρονου

Η κηδεία του Ναέλ, ο θάνατος του οποίου από πυρά αστυνομικού την Τρίτη αποτέλεσε θρυαλλίδα για βίαιες ταραχές σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, δήλωσε σήμερα ο Πατρίκ Ζαρί, δήμαρχος της Ναντέρ, από όπου καταγόταν ο 17χρονος Γάλλος Ναέλ.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να περιβάλλουμε αυτή την οικογένεια, αυτή τη μητέρα που θα θάψει το παιδί της αύριο», είπε ο Ζαρί μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης.