Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα διακίνησης κάνναβης με παρακλάδια στην Κρήτη και συσκευαστήριο στον Πειραιά (photos)

Εξαρθρώθηκε, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση μεγάλων…

08102014 gada narkotika 010

Εξαρθρώθηκε, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 3 μέλη της οργάνωσης, συγκεκριμένα τρεις Έλληνες ηλικίας 37, 39 και 43 ετών, ενώ αναζητείται η συνεργός τους, μία 35χρονη Βουλγάρα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της παράβασης της νομοθεσίας για ναρκωτικά και όπλα.


Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να εντοπίσει το χώρο αποθήκευσης, απόκρυψης, συσκευασίας και διαμετακόμισης των ναρκωτικών ουσιών, ενώ επιπλέον ταυτοποίησε τα μέλη της οργάνωσης και διακρίβωσε τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, ως προς την συσκευασία, απόκρυψη, τυποποίηση και μεταφορά των ναρκωτικών.

Πιο αναλυτικά, για την μεταφορά και διανομή των ναρκωτικών ουσιών χρησιμοποιούσαν αποθηκευτικό χώρο, που στεγαζόταν σε εταιρεία στον Πειραιά, η οποία είχε συσταθεί από την 35χρονη αλλοδαπή υπήκοο Βουλγαρίας και λειτουργούσε ως «προκάλυμμα», προκειμένου να συσκευάζουν, αποκρύπτουν και μεταφέρουν την ακατέργαστη κάνναβη.

Πιο συγκεκριμένα, η επιχείρηση λειτουργούσε «συγκαλυμμένα» ως εταιρεία που δραστηριοποιείτο στον τομέα του εμπορίου τροφίμων, λιπασμάτων και καθαριστικών ειδών. Στο συγκεκριμένο αποθηκευτικό χώρο της εταιρείας, προχωρούσαν σε συσκευασία των ναρκωτικών και συγκεκριμένα τοποθετούσαν την ακατέργαστη κάνναβη σε αεροστεγείς συσκευασίες, τις οποίες απέκρυπταν στο εσωτερικό μεταλλικής ανοξείδωτης δεξαμενής (αποστακτήριο), ερρήμην όμως του ιδιοκτήτη όπως προέκυψε από την έρευνα.

Στη συνέχεια, για να μην κινούν τις υποψίες και να παραπλανούν τους ελέγχους των διωκτικών Αρχών, τοποθετούσαν τη δεξαμενή σε φορτηγά οχήματα της εταιρείας, τα οποία αποτελούσαν το μέσο μεταφοράς και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης σε οικίες, χώρους και οχήματα των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 222,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 156.700 ευρώ και των 10.270 λιρών Αγγλίας, 3 πιστόλια με γεμιστήρες και περίστροφο, 363 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 7 βιβλιάρια καταθέσεων, 11 συσκευές κινητών τηλεφώνων, 2 Ι.Χ. επιβατηγά και 2 Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα, μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα, πιστωτικές κάρτες, κάρτες ανάληψης κ.α.


Επιπλέον κατασχέθηκαν 78 δελτία στοιχηματισμού ΟΠΑΠ, μετά των αποδείξεων πληρωμής, από τα οποία προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε τη μεθοδολογία αυτή για «ξέπλυμα» των παράνομων εσόδων από το εμπόριο των ναρκωτικών, ενώ διερευνάται και η ενδεχόμενη αξιοποίηση άλλων μεθόδων για τη νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων τους.

Όπως προέκυψε από την εξέλιξη των ερευνών, η εγκληματική οργάνωση το αμέσως προσεχές διάστημα σχεδίαζε να διαθέσει στην εγχώρια «αγορά» την κατασχεθείσα ποσότητα ναρκωτικών, ενώ εκτιμάται ότι η χρηματική αξία των διακινηθέντων ναρκωτικών ουσιών ξεπερνά τις 400.000 ευρώ. Ανάμεσα στις εκτιμήσεις των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr είναι ό,τι μέρος των ποσοτήτων ίσως να κατέληγε στην Αγγλία και αυτό ίσως να δικαιολογεί και την ύπαρξη βρετανικών χρημάτων στην κατοχή των συλληφθέντων. Ο υπάλληλος της εταιρείας που εκμεταλευόταν την αποθήκη για αυτή του την δραστηριότητα, ήταν ένα υπάλληλος που αμοιβόταν με 500 ευρώ τον μήνα και το γεγονός ό,τι τους τελευταίους μήνες εμφανιζόταν στην εργασία του με δυο υπερπολυτελή αυτοκίνητα άρχισε να τραβάει την προσοχή, ενώ η παράνομη δραστηριότητα του κυκλώματος υπολογίζεται περίπου στον έναν χρόνο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις και έρευνες, σε περιοχές του Ρέθυμνου και του Ηρακλείου Κρήτης, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες εκρηκτικών και οπλισμού. Για τις περιπτώσεις αυτές συνελήφθηκαν συνολικά τρία άτομα και σχηματίστηκαν αυτοτελείς ποινικές δικογραφίες. Τα εκρηκτικά, (2,5 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα και μισό κιλό TNT μαζί με πυροκροτητές) τα είχαν κρύψει οι συλληφθέντες σε βραχονησίδα. Οι έρευνες αυτές έγιναν με στόχο να βρεθεί η προέλευση της κάνναβης, ωστόσο δεν βρέθηκαν αποδείξεις για αυτό και έτσι οι συλληφθέντες κατηγορήθηκαν μόνο για τα όπλα. Ανάμεσα σε εκείνους που η Αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους στα σπίτια τους, αξίζει να σημειωθεί πως ήταν και ένας παπάς με την παπαδιά του.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…