Newsroom

Newsroom

Εξαρθρώθηκε συμμορία που εξέδιδε πλαστές άδειες οδήγησης

Συμμορία που εξέδιδε πλαστές άδειες οδήγησης εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος…

peipoliko

Συμμορία που εξέδιδε πλαστές άδειες οδήγησης εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Στο πλαίσιο επιχείρησης, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αλεξανδρούπολη δύο άντρες ηλικίας 24 και 34 ετών και μία 24χρονη, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, πλαστογραφία, παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και φωτοβολίδων.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας αλλοδαπός, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί πλήρως.
Οπως προέκυψε, οι τρεις δράστες αποτελούσαν μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία προέβαινε στην έκδοση πλαστών αδειών οδήγησης, έναντι ποσών από 3.000 έως 4.500 ευρώ.

Συγκεκριμένα, μετά από επικοινωνία που είχαν με τους ενδιαφερόμενους, οι συλληφθέντες τους υπόσχονταν την έκδοση γνήσιας άδειας ικανότητας οδήγησης. Στη συνέχεια, η 24χρονη, καθ’ υπόδειξη του 34χρονου, ερχόταν σε επαφή μαζί τους σε προκαθορισμένο ραντεβού και τους αποσπούσε το προσυμφωνημένο χρηματικό ποσό, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες τους.

Τα παρέδιδε κατόπιν στον 24χρονο, ο οποίος με τη σειρά του ερχόταν σε επικοινωνία με τον αλλοδαπό δράστη, προκειμένου αυτός να εκδώσει την πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, αστυνομικός εμφανίστηκε ως ενδιαφερόμενος σε προκαθορισμένο ραντεβού, στο οποίο προσήλθε η 24χρονη και παρέλαβε 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, μαζί με τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του αστυνομικού, προκειμένου να του χορηγήσει μία γνήσια άδεια ικανότητας οδήγησης που είχαν συμφωνήσει.

Σε έρευνες στους συλληφθέντες και στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

– Στην κατοχή της 24χρονης, 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, 150 ευρώ, 4 φωτογραφίες του αστυνομικού, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο.

– Στην κατοχή του 24χρονου, κυνηγετικό όπλο, αυτοσχέδιος μηχανισμός πυροδότησης φωτοβολίδων με δύο τηλεχειριστήρια, 8 γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου, 161 κάλυκες φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, ιδιόχειρο σημείωμα με πληροφορίες για πυροδότηση εκρηκτικών υλών, δύο κροτίδες και ένα κινητό τηλέφωνο.

-Στην κατοχή του 34χρονου, ένα κινητό τηλέφωνο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης. Η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται για να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων στην ομάδα.