Newsroom

Newsroom

Εξαρθρώθηκε σπείρα πορνογραφικού υλικού με βρέφη και ζώα

Σε συλλήψεις 4 ατόμων και σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος ακόμη πέντε ατόμων οδήγησε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική…

paidiki pornografia

Σε συλλήψεις 4 ατόμων και σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος ακόμη πέντε ατόμων οδήγησε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία « EGMA », για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου.

Από τις αστυνομικές έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων σε Αττική, Καστοριά και Πάτρα, κατασχέθηκε μεγάλος όγκος σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού ενώ ταυτοποιήθηκαν, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και χρήστες που διακινούσαν σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό, στο οποίο περιέχονταν ακόμα και βρέφη σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ενήλικες ή ζώα.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε και εντόπισε τα ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του διαδικτυακού προγράμματος peer to peer “DONKEY 2000”, που κατείχαν και μοίραζαν το υλικό. Περαιτέρω έρευνες πραγματοποιήθηκαν παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους των εμπλεκομένων, στην Αθήνα, το Μαρούσι, τον Πειραιά, το Μοσχάτο, την Ραφήνα, την Πάτρα και την Καστοριά.

Βάσει των ερευνών οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 51 σκληρούς δίσκους Η/Υ, 2 φορητούς υπολογιστές και 298.398 ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα σταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εξεταστεί και να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των επίμαχων αρχείων, το είδος τους και η ημερομηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…