Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κάνναβης και κοκαΐνης από την Αλβανία στην Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη έρευνα της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση Αλβανών, η οποία ενέχεται…

12062014stereaellada001

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη έρευνα της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση Αλβανών, η οποία ενέχεται στην εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών – κυρίως κάνναβης και κοκαΐνης – από την Αλβανία και περαιτέρω διακίνησής τους στην ελληνική επικράτεια.

Σε ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στην Χαλκίδα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Εύβοιας, συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα (εννέα άνδρες και δύο γυναίκες), ηλικίας από 25 έως και 51 ετών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών, Λιβαδειάς και Λαμίας. Επιπλέον χρησιμοποιήθηκαν δύο σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών. Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων, διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες, καταστήματα και οχήματα, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 6 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όλοι υπήκοοι Αλβανίας και συγκεκριμένα πέντε άνδρες, ηλικίας 26, 29, 34, 29 και 25 ετών, καθώς και μία 51χρονη γυναίκα. Επιπλέον ταυτοποιήθηκε η δράση 15 ακόμη ομοεθνών τους, επίσης μελών του κυκλώματος, εκ των οποίων οι τρεις (δύο άνδρες και μία γυναίκα) είναι ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Τα 21 συνολικά αυτά άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στη δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνονται ακόμη 28 άτομα, μεταξύ των οποίων και 5 συλληφθέντες (δύο Έλληνες, δύο Αλβανοί και μία Ρουμάνα), τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για αγορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης επετεύχθη μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα, αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων και δεδομένων καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων έρευνας.

Όπως προέκυψε κατά την πρόοδο των ερευνών η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2013, αρχικά από πέντε (5) από τους συλληφθέντες (51χρονη, 29χρονος, 26χρονος, 29χρονος και 34χρονος), εκ των οποίων οι τέσσερις πρώτοι ως ηγετικά στελέχη, καθώς και από έναν ακόμα 40χρονος ομοεθνή τους.

Σκοπός της συγκεκριμένης οργάνωσης, στην οποία σταδιακά εντάχθηκαν ακόμη 15 άτομα (από τα οποία τα τρία είναι ήδη έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας), ήταν η εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κάνναβης και κοκαΐνης, από την Αλβανία, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσαν στην Ελληνική Επικράτεια, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Όπως διαπιστώθηκε, η εγκληματική οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή και συγκρότηση, εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία, προκειμένου τα μέλη της να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητα τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών.

Ειδικότερα, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία υπηκόων τρίτων χωρών (ghost number), καθώς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook και skype). Επιπλέον στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προσημειωμένο κώδικα.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 10 οικίες, δύο καταστήματα και σε πλήθος οχημάτων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ένα κιλό και 400 γραμμάρια περίπου ακατέργαστη κάνναβη, 27,7 γραμμάρια κοκαΐνης, δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 1,70 μέτρων, πιστόλι, δύο  κυνηγετικά όπλα και δύο γεμιστήρες, 25 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων (πιστολιών) και 7 φυσίγγια κυνηγετικών όπλων, 3 σπαθιά εντός θήκης και μία μεταλλική σπάθα μήκους 70 εκατοστών, 6 μαχαίρια και 3 στιλέτα, 6 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 10.640 ευρώ, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 13 κινητά τηλέφωνα και 3 βιβλιάρια καταθέσεων τραπέζης,  αποδείξεις αποστολής – μεταφοράς χρηματικών ποσών και διάφορες έγγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας. Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου που διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, διερευνάται όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχόμενη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς ή/και συναφείς εγκληματικές ομάδες.

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

image 1 1

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε κτίρια του νησιού, ενώ, όπως…

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…