Εξαρθρώθηκε η 5μελής σπείρα των Αλβανών που σκόρπιζε το τρόμο στην Αττική

Μία πολυμελή σπείρα που ενέχεται σε σωρεία ληστειών σε βάρος ιδιωτών εξαρθρώθηκε από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής την περασμένη Πέμπτη…

speira alvanon 1


Μία πολυμελή σπείρα που ενέχεται σε σωρεία ληστειών σε βάρος ιδιωτών εξαρθρώθηκε από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής την περασμένη Πέμπτη 7 Αυγούστου, όπως ανακοινώθηκε. 

Η εγκληματική ομάδα, που αποτελούνταν από (5) υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας από 24 μέχρι 35 ετών, εξαρθρώθηκε στο σύνολο της, από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Υπηρεσίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου. Εγκέφαλος της σπείρας ήταν ένας 30χρονος ο οποίος κυκλοφορούσε με 15 ονόματα και κατά καιρούς είχε συστηθεί ως Ισαγάι, Ιμπέρ, Ραμπέρ και άλλα.

Οι δράστες διέπρατταν συστηματικά ένοπλες ληστείες κυρίως σε πρακτορεία Ο.Π.Α.Π. καθώς και σε άλλα καταστήματα και επιχειρήσεις, έχοντας ρημάξει όλη την Αττική. Επιπλέον τα μέλη της σπείρας ενέχονται σε ληστείες σε βάρος ιδιωτών καθώς και σε περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων οικιών και οχημάτων.

Η αστυνομία είχε βρεθεί στα ίχνη τους και στο παρελθόν, ωστόσο εκείνοι δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον αστυνομικών, προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψή τους αλλά και εναντίον ιδιωτών κατά τη διάπραξη των ληστειών, τραυματίζοντας μάλιστα δυο υπαλλήλους καταστημάτων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που διαπράττει ληστείες και κλοπές κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι η σπείρα είχε χάσει δύο από τα μέλη της τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν είχαν συλληφθεί (2) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 31 και 27 ετών, ωστόσο τα υπόλοιπα ασύλληπτα μέλη στρατολόγησαν νέα άτομα και συνέχισαν την εγκληματική τους δραστηριότητα, ενταγμένα στην καινούργια εγκληματική ομάδα.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, το χρονικό διάστημα από το Μάρτιο του 2013 μέχρι τον Ιούλιο του 2014 οι συλληφθέντες διέπραξαν:

– δώδεκα (12) ένοπλες ληστείες σε πρακτορεία Ο.Π.Α.Π., από τα οποία αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και δελτία τυχερών παιγνίων, που ανέρχονται περίπου στο ποσό των 26.000 ευρώ,
– ένοπλη ληστεία σε επιχείρηση στον Ασπρόπυργο, όπου με τη απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο χρηματικό ποσό ύψους 127.000 ευρώ,
– τρεις (3) ένοπλες ληστείες σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, από τα οποία αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και συσκευές κινητής τηλεφωνίας με συνολική λεία περίπου 25.000 ευρώ καθώς και
– δύο ένοπλες (2) ληστείες σε καταστήματα ταχυμεταφορών – courier από τα οποία αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, που ανέρχονται σε 8.000 ευρώ περίπου.

Επίσης διέπραξαν δύο (2) ληστείες σε βάρος πολιτών και συγκεκριμένα στην πρώτη περίπτωση ακινητοποίησαν ημεδαπό πολίτη με την απειλή όπλου και αφαίρεσαν από τη κατοχή το ποσό των 39.000 ευρώ καθώς και το όχημά του, ενώ στην άλλη περίπτωση, πάλι με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησαν αλλοδαπή γυναίκα και την εξανάγκασαν να τους παραδώσει την τσάντα της και τα κλειδιά του οχήματός της.

Παράλληλα διέπραξαν και κλοπές – διαρρήξεις και συγκεκριμένα από οικία αφαίρεσαν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα ενώ διέρρηξαν και τεχνικό γραφείο που στεγάζεται σε εμπορικό κέντρο. Επισημαίνεται ότι σε μια περίπτωση διάπραξης ληστείας, σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στη Καισαριανή, οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον των υπαλλήλων με αποτέλεσμα να τραυματίσουν δύο από αυτούς.

Μάλιστα από την εξέλιξη της έρευνας διακριβώθηκε ότι δυο τους συλληφθέντες την 19η Απριλίου του τρέχοντος έτους, ενώ επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για να αποφύγουν αστυνομικό έλεγχο, πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών με πυροβόλο όπλο και τράπηκαν σε φυγή.

Σε άλλη περίπτωση, τον 15αυγουστο του 2012 οι δράστες είχαν μεταβεί σε οικία στην περιοχή της Κερατέας και είχαν πυροβολήσει για εκφοβισμό με πυροβόλα όπλα, εναντίον του ιδιοκτήτη, για μεταξύ τους προσωπικές διαφορές.

 Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας αλλά και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– δύο πιστόλια ρωσικής κατασκευής,
– μαύρες κουκούλες τύπου FULL FACE , και προστατευτικά λαιμού (μπαλακλάβες), μαύρου χρώματος,
ζεύγη γάντια και καπέλα τύπου τζόκεϊ,
– δύο τσαντάκια μέσης, με προσαρμοσμένη εσωτερική θήκη για όπλο,
– κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM ,
– διάφορες ηλεκτρονικές και οικιακές συσκευές (φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, φωτογραφική μηχανή, κάμερα, DVD PLAYER , κλιματιστικό μηχάνημα),
– κοσμήματα, πίνακες ζωγραφικής καθώς και διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν για κύρια Ανάκριση. Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας των συλληφθέντων και η τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.