Εξαρθρώθηκε διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας

Ένα διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας που λειτουργούσε υπό τη διαχείριση κάποιου στην Κολομβία εξαρθρώθηκε στο Περού, όπου 33 άνθρωποι συνελήφθησαν.

5b541d301dc524e52f8b458b

«Τριάντα τρεις Περουβιανοί που εμπλέκονταν σε ένα διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας συνελήφθησαν σε πολλές πόλεις του Περού», ανακοίνωσε το περουβιανό υπουργείο Εσωτερικών.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε την Παρασκευή ταυτοχρόνως στην Λίμα, την Αρεκίπα, την Πούνο και την Μοκέγουα σε συντονισμό «με την τεχνική ομάδα ερευνών της Europol», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν χάρη στην συμμετοχή τους σε μια ομάδα στην εφαρμογή WhatsApp, η οποία έφερε το όνομα «Little Princess» (Μικρή Πριγκίπισσα) και η οποία είχε συνολικά 256 μέλη σε τριάντα χώρες της Αμερικής, της Ασίας, της Αφρικής και της Ευρώπης.

«Πρόκειται για μια κοινότητα που αντήλλασσε, παρήγαγε, εμπορευόταν υλικό παιδικής πορνογραφίας», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της μονάδας που διερευνά τα εγκλήματα που γίνονται μέσω της τεχνολογίας Ραούλ Αλφάρο. Βάσει της έρευνας, η οποία άρχισε φέτος τον Ιανουάριο, τη διαχείριση της ομάδας αυτής στο WhatsApp έκανε ένας Κολομβιανός πολίτης, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η περουβιανή αστυνομία, μέσω της Interpol «ειδοποίησε τις αστυνομίες άλλων χωρών, οι οποίες προχώρησαν ταυτοχρόνως στη σύλληψη δύο ανθρώπων που εμπλέκονταν στην Παραγουάη και ενός άλλου στη Βραζιλία», καταλήγει το υπουργείο Εσωτερικών στην ανακοίνωσή του. «Οι άνθρωποι αυτοί δημιουργούσαν πλαστά προφίλ, κέρδιζαν την εμπιστοσύνη των ανηλίκων και στη συνέχεια τους έδιναν ραντεβού για να τα κακοποιήσουν σεξουαλικά», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο στρατηγός Χουάν Κάρλος Σότιλ, επικεφαλής της διεύθυνσης διερεύνησης εγκλημάτων. 

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…