Έξαρση των λογαριασμών που διακινούν fake news για τον κορονοϊο

Η διαδικτυακή πλατφόρμα Twitter ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 15ήμερο εντόπισε σε όλο τον πλανήτη πάνω από 1,5 εκατομμύρια λογαριασμού που διακινούν ψευδείς ή και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία πληροφορίες που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού SARS-Cov-2.

engin akyurt fboaVuIdgzU unsplash 0

Πολλοί από αυτούς τους λογαριασμούς περιλαμβάνουν συζητήσεις όπου οι χρήστες ανταλλάσσουν πληροφορίες και ιδέες που κινούνται ενάντια στις οδηγίες των υγειονομικών αρχών. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Twitter, προχώρησε στη διαγραφή περισσότερων από 1.100 tweets και των προφίλ που τα ανάρτησαν, τα οποία διέδιδαν περιεχόμενο που θα μπορούσε να εξαπατήσει το κοινό και δυνητικά να είναι βλαπτικό».

Αν και δεν προχώρησε στη διαγραφή όλων αυτών των 1,5 εκατομμυρίων προφίλ, το Twitter δηλώνει ότι τα έχει «θέσει σε έλεγχο» και αν υπάρξουν περαιτέρω αναφορές ή καταγγελίες θα λάβει μέτρα.

Η εταιρεία του Twitter ανακοίνωσε επίσης ότι, εν μέσω της κρίσης πανδημίας, και με τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων της να κάνουν τηλεργασία, προχωρά σε πλήρη έλεγχο περιεχομένου, ώστε να επαναδιατυπωθούν οι ορισμοί του «βλαπτικού περιεχομένου». «Δεν θεωρούμε ότι κάθε ανάρτηση είναι εκ προοιμίου βλαπτική», εξηγούν.

Ωστόσο, όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού, προχωρά στη διαγραφή μηνυμάτων που «με σαφή τρόπο οδηγούν σε ενέργειες ή πράξεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία ή την ευημερία των ανθρώπων».

Ως παραδείγματα αναφέρει φράσεις όπως «ο Covid-19 δεν επηρεάζει τα παιδιά γιατί δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά μεταξύ των παιδιών», ή συζητήσεις όπου προτείνεται στους πολίτες όπου οι χρήστες μιλούν δήθεν με «καλή πίστη» και παρακινούν τους άλλους να ακολουθήσουν κάποια «υποσχόμενη θεραπεία».

Από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, το Twitter έχει καταγράψει αύξηση των εγγεγραμμένων χρηστών του και 23% και 8% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Πηγή: Efsyn

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…